Ventilatoare :aer pentru viata

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ventilatoare :aer pentru viata

Ventilatoare :aer pentru viata

Ventilatoare :aer pentru viata. Fără aer nu putem trai, aşa că orice activitate industrială trebuie să  ţină seama de faptul că omul mai trebuie să şi respire.

De curând am hotărât să îmi fac o firmă care să se ocupe de dezinfectarea subsolurilor blocurilor din oraşul meu.

Prima grijă a fost curăţirea acelor subsoluri unde s-a adunat mizeria ani de-a rândul. Au mai fost şi alte tentative de astfel de lucrări însă toţi s-au lăsat păgubaşi. Curăţirea cu maşina de vidanjare pe lângă faptul că era prea scumpă, nu era nici eficientă. Singura metodă era cea a curăţirii cu făraşul şi găleata, însă pentru această activitatea este nevoie să respecţi anumite norme de securitate a muncii, în primul rând o ventilaţie corespunzătoare a acelor spaţii închise. Am căutat mult şi până la urmă m-am decis să colaborez cu www.braco-ventilatoare.ro . De ce? Pentru că aici am găsit ventilatoare care să corespundă cerinţelor mele, durabile şi uşor de manevrat.

Ventilatoare :aer pentru viata

Ventilatoare :aer pentru viata

Ventilatoare :aer pentru viata

Am decis sa cumpăr pentru societatea mea  ventilatoare axiale de tubulatura care asigurau un debit suficient de aer pentru ca să nu existe pericolul intoxicării cu CO2 sau alte gaze a celor ce lucrează în aceste zone cu risc sporit de intoxicare.

Din întâmplare în urmă cu câţiva ani de zile din această cauză a intoxicării cu gazele din subsol a decedat o persoană angajată a altei firme. Ei nu aveau asigurată ventilaţia corespunzătoare.

Pentru noi ceilalţi angrenaţi în astfel de activități a fost un semnal de larmă pentru a ne încadra în anumite norme de protecție a muncii. Cei care nu lucrează corect îşi asumă nenumărate riscuri.

Ventilatoare :aer pentru viata

Ventilatoare :aer pentru viata

Dintre numeroasele ventilatoare puse la dispoziţie de braco-ventilatoare pentru afacerea mea am găsit că cele mai privite sunt  ventilatoarele axiale de tubulatură şi  ventilatoare de acoperiș.

Cele pe tubulatură chiar dacă sun mai greu de manevrat sunt utile atunci când ai nevoie să ventilezi o zonă concentrată.  Cele de acoperiş sunt utile atunci când vrei să ventilezi o zonă mai mare, un volum sporit de aer.

În prezent lucrez cu firma mea la curăţirea unui subsol de bloc, construit prin 1963. Mizeria este enormă, iar eu împreună cu şeful de echipă  am considerat că este nevoie de o ventilaţie forţată cu ventilatoare cel puţin 24 de ore.

Subsolul fiind unul îngust de tip canal tehnic, am decis ca pe toată durata lucrării să folosim un ventilator axial seria bre, pe tubulatură.

Este drept că am întâlnit şi opinii nefavorabile din partea locatarilor cârcotaşi, dar în general, după efectuarea lucrărilor de firma mea locatarii au fost mulţumiţi.

Ce m-a surprins la blocul unde fac intervenţia este că la atâția ani de la darea în folosinţă a blocului, în privinţa instalaţiilor de scurgere, singura deficienţă apărută a fost perforarea ţevilor de fontă, originale ca urmare a coroziunii. Surprinzător mi s-a părut faptul că ţevile de apă rece şi apă caldă erau încă învelite în izolația iniţială de hârtie cu smoală, ceea ce se folosea în urmă cu peste cinci zeci de ani.

La inspecţia pe care am făcut-o iniţial pentru stabilirea volumului lucrării şi implicit a preţului am fost tentat să merg fără a monta un ventilator, dar la insistentele unui angajat al meu am folosit un ventilator axial pe tubulatură. Îi mulţumesc pentru grijă. Mirosul de la jumătatea distanţei m+ar fi putut ucide dacă nu funcționa ventilatorul. Aveţi grijă cu ventilaţia!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte