Calatorim prin viata

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Calatorim prin viata

Calatorim prin viata

Calatorim mereu. Călătoria este plăcută şi te ajută să îţi îmbogăţeşti viaţa, să evoluezi în sens pozitiv cunoscând alte popoare cu alte obiceiuri. În ultimele decenii oamenii au început să deţină tot felul de mijloace de transport pentru a călători. De la călătoria cu caleaşca, cu poştalionul care este  ceva mai apropiată de zilele noastre, până la călătoria cu autocarul nu a trecut nici puţin peste un secol. Şi iată-ne astăzi în autocare cu aer condiționat şi tot confortul posibil călătorind pe cărările lumii.

Calatorim prin viata

Calatorim prin viata

Eu sunt un adept al călătorilor cu autocarul oriunde acestea se pot face. Ai ocazia să interacționezi cu oamenii pe care îi întâlneşti pe tot parcursul călătorie, chiar dacă uneori faci acest lucru numai în benzinăriile de pe traseu, sau numai noaptea.  Câteodată, chiar în autocar se urcă alţi călători cu care poţi schimba vorbe şi gânduri.

Este altfel să priveşti diferite localităţi pe fereastra autocarului şi alta pe fereastra avionului. Din autocar vezi verdele sau galbenul vegetaţiei, vezi tot felul de animale, râuri şi fluvii, vezi pământ negru şi gris.

Calatorim prin viata

Această pasiune m-a adus pe scaunele autocarelor celor de la Romfour, companie internaţională de transport cu răspândire naţională în ceea ce priveşte punctele de plecare din România.

Din 2007 am călătorit atât în interes de serviciu cât şi în interes personal aproape prin toată Europa. Prima călătorie a fost în interes de serviciu, iar când am văzut că patronul a cumpărat bilete de autocar l-am considerat zgârcit. Ulterior a trebuit să îi mulţumesc pentru ca am putut să prind gustul acestui tip de călătorie.

Calatorim prin viata

Calatorim prin viata

Ultima mea călătorie cu cei de la Romfour a fost undeva departe, în Olanda. Am ajuns uşor obosit la destinaţie, dar mulţumit de ceea ce am văzut de ceea ce am adunat în bagajul cu amintiri. Am ajuns la Utrecht de unde am mai luat altă cursă feroviară internă spre localitatea unde trebuia să ajung.

Sincer să vă spun nu am simţit oboseala drumului. Noaptea când nu puteam să văd mare lucru pe fereastră am fost ocupat cu internetul de bună calitate pe care îl oferea compania de transport în interiorul autocarului. Ziua priveam! A fost o călătorie de 48 de ore foarte confortabilă ¾ credeţi-mă că am reuşit să dorm în fotoliul din autocar la fel de bine ca acasă, în pat! ¾  dar şi reconfortantă.

La  prima călătorie, cu altă companie de transport,  pe aceeaşi rută când eram mai tânăr, m-au durut rău toate oasele. Acum nu am simţit nici un disconfort pe perioada calatoriei şi nu au fost urmări neplăcute ale acesteia.

Ca o ştire pot adăuga că paleta serviciilor cu caracter internațional al celor de la Romfour,  include transportul de persoane, colete și auto vehicule pe platformă.  În portofoliul Romfour sunt incluse și servicii auxiliare precum vânzarea de bilete de avion din agențiile companiei sau închirierea de autocare și microbuze pentru deplasări în țară.

Pentru grupuri independente de turişti se organizează excursii pentru orice locaţie în orice perioada a anului.

Acum după acest elogiu adus călătoriei cu autocarul vă răspund şi la întrebarea pe care sigur v-aţi pus-o: de ce nu călătorește cu autoturismul propriu?

O călătorie cu autoturismul propriu este şi mai scumpă şi mai obositoare pentru conducător! În loc ca sa te uiți la diferitele peisaje înconjurătoare trebuie să fii atent la şosea. Singurul dezavantaj la călătoria cu autocarul, în raport cu cea făcută cu autoturismul propriu, este mobilitatea mai redusă, opțiunile asupra a ceea ce poți vedea.

În luna ianuarie am pregătit o nouă excursie cu  Romfour în nordul Moldovei. Ieftin şi plăcut. Veniţi şi voi alături de noi.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte