Romulus Ionita a fost inmormantat

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Romulus Ionita a fost inmormantat

Romulus Ionita a fost inmormantat

Romulus Ionita a fost înmormântat. Din păcate toată viața noastră se desfășoară sub semnul conflictului. Niciodată nu suntem mulțumiți de ceea ce ne oferă viața şi dorim mai mult. Romulus Ioniţă a dorit mai mult. A realizat mai mult. A dorit încă din anii sumbri ai comunismului să lupte împotriva întunericului alături de Paul Goma

Romulus Ioniţă a fost omul care a generat  multe controverse, dar care a plecat liniştit şi necunoscut dintre noi într-o noapte de decembrie. Necunoscut nu , pentru că a lăsat o urmă printre noi. Despre viaţa sa nu am de gând să vorbesc ci doar să exprim un cald omagiu amintirii sale.

Felul în care a păşit pe cealaltă lume a fost unul dureros. Singur în apartamentul sau din Chitila. Prea mult de îndurat pentru un trup. Măcar pentru sufletul ce caută liniștea eternă câţiva dintre noi, prieteni  am fost şi l-am petrecut pe ultimul drum, în Cimitirul Străuleşti, miercuri 8 decembrie 2016.

Vremea rece ne-a chinuit prin hainele de iarnă. Am fost câţiva prieteni ai lui: Dl Ilie Neacşu, Dna Mihaela Angheluş, Lavrinenco Mugurel, încă două doamne care au spus că au fost prietene cu nea Ioniţă. Toţi am fost alături de strănepotul său dl Bogdan Ursu, cel care s-a ocupat, împreună cu familia sa, de funerarii. S-a ocupat de toate  învingând toate piedicile puse de sistem, de IML până la administraţia cimitirului.

Am rămas cu un sentiment amar pentru că dintre toţi prietenii săi de la Olteniţa…. am fost singurul care l-am  petrecut. Şi au fost mulţi care…..ar fi trebuit să îl plângă.

Chiar dacă prietenia noastră nu a fost lungă ieri i-am simţit lipsa.  Aşteaptă-ne pe toţi alături de tine nea Ioniţă.

Despre nea Ioniță am spus în cartea pe care i-am dedicat-o următoarele lucruri referitoare la lipsa capitolelor:

„…..viaţa unui astfel de om nu poate fi fragmentată arbitrar. Va fi o singură poveste, pentru că aşa este viaţa unui om. Viaţa unui astfel de om care a fost dedicată poporului său.”

Romulus Ionita a fost înmormântat la Cimitirul Străuleşti 2, figura 76

A dorit să fie înmormântat în ţara sa şi aşa s-a întâmplat! Dumnezeu să-l odihnească!

Citiţi : O viaţă închinata poporului român!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte