Termopane, termopane

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Termopane, termopane

Termopane, termopane

Termopane, termopane. În perioada de după 1990 moda termopanelor a cucerit România. Totuşi cum orice lucru nu rezistă o veşnicie, nici acestea nu sunt eterne. Cel mai repede se strică feroneria, de fapt reglajul pieselor.  Fiecare dintre noi poate încerca să repare să facă din nou reglajul, dar aşa cum pentru reparaţia maşinii trebuie să apelezi la specialişti, aş şi aici.

Un alt subansamblu care se defectează la aceste termopane sunt garniturile, fiind unele din cele mai importante componente ale tâmplăriei de termopan. Acestea se pot deteriora prin tasare sau măcinare, în acest mod  pierzându-se  rolul termoizolant al termopanului.

Garnitura de termopan este produsă dintr-un material EPDM ¹ (cauciuc foarte elastic şi rezistent)

Dacă vrei să ştii cum sa-ti reglezi termopanele  este uşor aflând detalii de pe Reparații termopane Bucureşti.

Termopane, termopane

Primul şi cel mai important sfat pe care îl primeşti de la ei este că reglarea nu trebuie făcută de persoane care nu cunosc sistemul de reglaj. Efectele utilizării unor șuruburi sau chei necorespunzătoare pot duce la deteriorarea definitivă a ferestrelor de termopan.

Cel mai important sfat despre cum sa-ti reglezi termopanele este: folosește serviciile specializate ale unor firme de profil.

Dintre garniturile recomandate în România voi aminti garnitura ultra 9000, compatibilă cu toate mărcile şi modelele de tâmplărie termopan din PVC.

De multe ori se fac greşeli atunci când şi unde se montează uşi noi de termopan.  Feroneriile pentru acestea se pot defecta rapid pentru că ele sunt destinate uzului casnic şi nicidecum celui sistematic forţat. Uşa unui magazin se deschide de sute de ori pe zi provocând uzura feroneriei înainte de timpul prevăzut, în comparaţie cu uşa unui balcon de la un apartament care se deschide de câteva ori pe zi.

Fabricanții de feronerii pentru termopan specifică aceste lucruri dar de multe ori aceste specificaţii nu sunt luate în seamă de clienţi.

Acum că a venit iarna toţi ar fi trebuit să avem reglate termopanele pentru iarnă.

Tâmplăria termopan PVC are nevoie de o intervenție în medie odată la cinci ani! Dacă în această perioada nu aţi întreprins nici o acţiune de evaluare, reglare sau reparaţie este nevoie de ştiut:

  1. Reglajele feroneriei sunt absolut necesare
  2. Înlocuirea garniturii de cauciuc, piesă foarte importantă pentru etanșeizare în procesul de termoizolare, fonoizolare şi hidroizolare a termopanului.
  3. În privinţa sticlei trebuie ştiut că în medie la 5-10 ani trebuie înlocuită pentru a elimina condensul din interior şi pentru a reface termoizolarea ferestrelor.

Norme tehnice de utilizare şi întreţinere a ferestrelor şi uşilor de termopan:

  1. Elementele de feronerie trebuie verificate cel puţin odată pe an şi daca se constată nereguli trebuie chemat un specialist pentru remedierea problemelor
  2. Toate piesele de feronerie şi de închidere trebuie lubrifiate
  3. Eventualele defecte trebuie rezolvate cu firme specializate care vă pot oferi şi abonamente de întreţinere la preţuri avantajoase.

Important de reţinut este că specialistul rezolvă problema mai ieftin şi mai rapid.


 

¹ GARNITURA EPDM: Ethylene Propylene Diene Monomer – Material din care se realizează garniturile de etanșare pentru tâmplărie. Caracteristicile importante sunt: rezistenta la condițiile atmosferice, elasticitate la temperaturi extreme (intre -50 si +120 grade Celsius), rezistenta la îmbătrânire, la multe substanțe chimice corozive.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte