Hitrino accident feroviar grav

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Hitrino accident feroviar grav

Hitrino accident feroviar grav sursa foto Novinite

Hitrino accident feroviar grav. Patru persoane decedate în accidentul feroviar din localitatea bulgară Hitrino

Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața   după ce un tren care transporta cisterne cu propan deraiat şi a explodat  în  nord-estul Bulgariei, poliția spune. Nu se cunoaște numărul exact al răniţilor.

Autorităţile medicale, citate de NOVA TV, spune ca cel puțin 25 persoane au fost spitalizate,  mulți dintre ei grav răniți. Conform Ministerului de Interne numărul acestora ar fi în jur de 12.

Hitrino accident feroviar grav

La 05:40 ora locală (EET), cisternele  încărcate cu gaz petrolier lichefiat care formau garnitura unui tren de marfă au explodat ca urmare a deraierii trenului  lângă Hitrino, nu departe de Shumen. Trenul se deplasa pe ruta Varna-Ruse .

Toate ambulanțele din orașele Razgrad, Shumen și Tărgoviște au fost trimise la locul incidentului, spune șeful departamentului de pompieri din Bulgaria, Nikolay Nikolov, citat de agenţia Focus News.

Cel puțin 20 de clădiri au fost distruse de explozie. Nu se  aşteaptă  noi explozii. Totuşi ca o măsură de prevedere localnicii din vecinătate au fost evacuați după cum a mai spus Nikolov.

Încă nu se cunoaşte cauza accidentului.

Prim-ministrul bulgar demisionar Boiko Borisov  se deplasează la locul accidentului. El a cerut cetățenilor să doneze sânge pentru a  a ajuta răniţii din spitalul Shumen.

Sursa Novinite 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte