Apostile şi alte acte

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Apostile şi alte acteApostile. Libera circulație de care ne bucurăm acum, după deschiderea spaţiului european, a născut alte necesităţi în privinţa circulaţiei documentelor, a apărut necesară Apostila.

Apostila este certificatul care atestă faptul că actul supus acestei proceduri este un act oficial, autenticitatea semnăturii, calitatea în care a acționat semnatarul procedurii sau, după caz, identitatea sigiliului sau a ștampilei de pe act. Mișcarea actelor prin lume a devenit un lucru necesar şi de care nu ne mai putem lipsi.

Până în prezent, 64 de state au aderat la Convenția de la Haga din 5 octombrie 1961 privind simplificarea procedurii de supralegalizare actelor ce vor fi folosite în aceste state.

Conform dicționarului juridic, apostila se aplică pe următoarele categorii de acte: a) documentele care emană de la o autoritate sau de la un funcţionar al unei jurisdicţii a statului, inclusiv cele care emană de la Ministerul Public, de la un grefier sau de la un executor judecătoresc; b) actele notariale; c) declaraţiile oficiale, cum ar fi cele privind menţiuni de înregistrare, viza de învestire cu dată certă şi legalizări sub semnătură, depuse pe un act sub semnătură privată. Îndeplinirea condiţiilor necesare pentru aplicare se verifică de un judecător desemnat în acest scop.

Academia de Traduceri are un serviciu de apostilare în care lucrează persoane avizate, jurişti şi traducători autorizați în domeniu.

Apostile şi alte acte

Alături de serviciile de apostilare, supralegalizare și vizare oferite de Academia de Traduceri mai aveti la dispoziție şi consultanța gratuită privind procedura de apostilare, supralegalizare, vizare acte și traduceri, vizarea originalelor, legalizarea semnăturii traducătorului de către un notar public, apostilarea documentului la Camera Notarilor, Prefectură (Instituția Prefectului), Tribunal (în funcţie de tipul documentului), supralegalizarea documentului la Camera Notarilor, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Justiției (în funcţie de tipul documentului) supralegalizarea finală de către misiunea diplomatică.

Un serviciu de apostilare recunoscut este cel care oferă apostile de la Academia de Traduceri.

Dacă vom dori să facem o comparaţie între preţ şi calitatea lucrărilor oferite sigur vom găsi avantajul folosirii serviciilor Academiei de Traduceri, pentru că sunt servicii complete, incluzând şi expedierea documentelor la adresa indicată de client.

Cine se gândea în urmă cu cinci decenii ca va fi nevoie de aşa ceva? Acesta este rezultatul faptului că trăim în secolul vitezei!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte