Suprematia PSD sub umbrela Moscovei?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Suprematia PSD sub umbrela Moscovei?

Suprematia PSD sub umbrela Moscovei?

Suprematia PSD sub umbrela Moscovei? Conform datelor oferite de BEC, PSD a câştigat alegerile cu circa 3.200.502 voturi la Camera  deputaţilor şi 3.217.488 la senat  din totalul de voturi exprimate de  7.033.092 din cei 18.935.857 înscrişi în registrul electoral.

În procente vorbim astfel :

Din totalul de alegători circa 17% au votat PSD, ceea ce nu mi se pare o legitimare aşa mare cum vrea să mimeze Liviu Dragnea.

Nici de partea cealaltă a eșichierului politic cu actorii de astăzi, situaţia nu este mai bună.

Să vedem de ce Dragnea a început cu stângul acest ciclu electoral! Refuzul de Dialog cu Președintele Iohannis ales la vremea respectivă de 6.288.769 (34%), dublu de cât a avut pe 11 decembrie 2016 un partid (recte PSD).

Acestea sunt date concrete, dar mai există şi o altă abordare a situaţiei. Se spune că Iohannis a fost susţinut de forţele occidentale şi de serviciile secrete americane în obținerea mandatului.

Suprematia PSD sub umbrela Moscovei?

Acum reversul medaliei este că se pare că aşa cum se speculează ideea că Trump a fost susținut de serviciile secrete ale Rusie, aceeaşi influenţă se pare că au avut-o aceleaşi servicii şi în România, cum a fost şi în Republica Moldova.  Datorită numărului redus de votanţi este tot mai plauzibilă această teorie.

Vom avea confirmarea când în legea noului buget pentru 2017 actuala prezumată coaliţie de guvernare va respecta promisiunile făcute şi angajamentele luate de actualul guvern, aşa cum spune actualul Ministru interimar  al Apărării Mihnea Motoc:  „Bugetul pentru apărare va crește inevitabil, pentru că volumul PIB-ului va crește, volumul bugetului de stat și implicit crește și bugetul pentru apărare. Mergem în direcția creșterii procentului din PIB pentru apărare. Acordul politic național vizează alocarea a 2% din 2017 și pentru încă un deceniu. Avem o bună structurare a bugetului, respectiv pentru achizițiile de care avem atâta nevoie merg aproape o treime din resursele bugetare, pentru cheltuieli operaționale, deci anvelopa care permite să susținem acest ritm de instruire, dar și de pregătire de-a lungul programului de exerciții multinaționale, este în jur de 16%” 

După cum a început să scârţâie hotărârea de reforme a lui Dragnea— v Dragnea îi cere lui Dacian Cioloş să amâne tăierea taxelor, scăderea TVA-ului eliminarea taxei pe stâlp şi a supra accizei carburanţilor— sigur vom avea şansa să vedem iar acuze cu moştenirea dezastruoasă , dar nu vom vedea nimic nou, nu vom avea o creştere economică reală şi implicit creşterea nivelului de trai. Trăiască Moscova!

UPDATE. Pentru că aceşti oameni îmi sunt foarte dragi aş fi vrut să le administrez un paliativ, înainte de a-i invita pe masa de operaţie care va trebui să urmeze vivisecţiei efectuate pe trupul democraţiei şi economiei de partidul lui Liviu Dragnea. Ştiut fiind că peştele de la cap se împute, aş fi vrut să-i scutesc până către finalul acestui text de contemplarea dezastrului întreg, cu tot cu partea lui olfactiv cea mai respingătoare. Cea, care „încununează” lista pomenită. Dar n-am cum. Nu pot să n-o spun din capul locului. Câştigătorul cel mai mare al alegerilor româneşti nu sunt nici stânga şi nici Dragnea, Tăriceanu şi aliaţii lor interni. E Rusia lui Putin. Sau, altfel, spus, antidemocraţia. Fiindcă victoria covârşitoare a PSD nu poate conta, să ne-nţelegem bine, ca un triumf al democraţiei. Căci a fost repurtată doar formal în chip onest şi democratic. Legitimitatea scrutinului s-a văzut grav lezată nu atât de absenteism – în fond e dreptul alegătorului să-şi facă harcea parcea buletinul de vot ori s-absenteze de la urne – cât de restrângerea dreptului de a alege al unei semificative părţi a poporului român. Ca şi de o scenă massmedia masiv intoxicată şi minată de era postfactuală a propagandei de sorginte inclusiv ortodoxist-bolşevic-nazistă, perfect convenabilă vrăjmaşilor democraţiei.

Citeste mai mult: adev.ro/oi6ger

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte