Buchete de garoafe

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Buchete de garoafe. Nu ştiu de ce în unele părţi ale lumii garoafa face parte din coroanele mortuare sau din buchetele de flori care se aduc lângă sicriul decedatului. Poate datorită legendei creştine conform căreia, garoafa roz a apărut atunci când Isus îşi purta crucea de drumul calvarului. Îndurerată de chinurile fiului sau, Fecioara Maria a plâns, iar din lacrimile ei căzute pe pământ au răsărit primele garoafe. Sau poate se face asociere cu legenda Margheritei şi cavalerului Orlando.

Buchete de garoafe

Buchete de garoafe

Botanistul grec Theopharastus a numit-o Dianthus, floarea lui Zeus, iar la romani ea se numea floarea lui Jupiter.

Buchete de garoafe

Buchete de garoafe

Cert este că toate acestea sunt numai legende. Se pare că garoafa a fost descoperită pentru prima dată în Orientul îndepărtat şi au început să fie cultivate sistematic in secolul XIII , de către călugării catolici.

Reprezentând caritatea si dragostea, garoafa este simbolul național al Sloveniei si al Spaniei.

Buchete de garoafe

Buchete de garoafe deosebite au început să fie oferite mult mai târziu femeilor în sen de iubire unde culoarea roşu închis simboliza dragostea semnifica dragostea si afecțiunea iar roşul deschis  semnifica admirația.

Despre simbolistica garoafei se mai poate discuta însă eu aş vrea să mă refer şi la buchete de garoafe vândute la o florarie online, Floria.

Am văzut la această florarie online buchete de garoafe la un pret fără concurenţă. Florăria online, Floria vă invită să îi treceţi pragul virtual şi să comandaţi orice floare la un pret fără de cusur.

Buchetele de garoafe sunt buchetul perfect, pentru a sărbătorii o ocazie speciala.

Garoafele sunt flori cultivate de mii de ani, iar fiecare culoare are propria semnificație: roz este pentru dragoste de mama, roșu pentru pasiune si admirație si alb pentru noroc.

Este bine şi frumos să dăruiești un buchet de garoafe unei persoane dragi ție din mai multe motive.

  1. Se găsesc intr-o varietate mare de culori, de la roz, galben, roșu, alb sau violet radiant;
  2. ca multe garoafe au un parfum deosebit de cuișoare;
  3. pentru că garoafele sunt printre florile care rezista cel mai mult, astfel destinatara se va bucura mult timp de cadou. Colorate, parfumate si de lunga durata, cum sa nu iubești aceste flori?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte