Foarfeca.De unde până unde?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Foarfeca curbata de croitorie

Foarfeca curbata de croitorie

Foarfeca este un obiect banal pe care toată lumea îl cunoaște, însă nimeni nu se gândește când şi cum a apărut.

Foarfeca zig zag

Foarfeca zig zag

Foarfeca, mic istoric

După unele surse primele foarfece au apărut în Mesopotamia şi are 3000-4000 de ani vechime. Aceasta era o foarfecă cu arc, formată din două lame de bronz conectate la mânere printr-o bandă subţire, flexibilă şi curbată pentru a susţine în aliniament cele două lame îngăduind să se întâlnească atunci când erau strânse şi se îndepărtau atunci când erau eliberate.

Se pare că romani, în jurul anului 100 au inventat foarfeca pivotantă din bronz sau din fier, în care lamele pivotau la un punct între vârfuri şi mânere. Această foarfecă a intrat în uz în Roma Antică, în China, Japonia şi Coreea.

Alte surse ignoră apariția din Mesopotamia şi consideră că foarfeca articulata, cu lamele încrucișate, fixate pe un ax central, folosita cu o singura mana, asemănătoare cu cea de astăzi, a apărut în jurul anului 300 î.Hr., fiind cunoscuta in Extremul Orient şi în Imperiul Roman.

 Cert este că singura atestare documentară modernă a fabricării foarfecii datează din 1760 când  Compania “William Whiteley & Sons Ltd.” din Sheffield fabricau deja foarfece moderne, deşi se crede că englezii ar fi început le-ar fi comercializarea mult mai devreme. Prima marcă înregistrată a fabricii, 332, a fost acordată în anul 1791.

Astăzi există sute de tipuri de foarfece începând cu cele specifice pentru mediul chirurgical până la foarfeci de croitorie sau frizerie.

Ca firme istorice in producerea de foarfeci putem vorbi de “William Whiteley & Sons Ltd.” în Anglia şi „Fiskars” din Finlanda care din 1830, a început fabricarea foarfecei cu marca” Fiskars”.

Foarfecele sunt indispensabile în ziua de azi şi trebuie să ştii ce alegi pentru a avea o foarfece bună şi de lungă folosinţă. Un exemplu sunt foarfecele produse de „Fraliz” distribuite de foarfeci.com.

Foarfeci.com este un site al firmei Cutrom SRL, înființată de un concern European aflându-se pcare a intrat pe piața din România din anul 2002. Cutrom oferă spre comercializare o gama variata de foarfeci de diferite modele şi dimensiuni pentru croitorie, broderie, foarfeci pentru cusături, ciupitoare pentru tăiat ațe, foarfeci de buzunar, foarfeci zig-zag, foarfeca pentru butoni, foarfeci de papetărie, foarfeci universale si foarfeci de electricieni. Ca distribuitor direct ai mărcii Fraliz în Romania, foarfeci.com pe oferă pe piaţa din România produse de o calitate deosebita, datorită unui personal calificat cu o experiența de peste șaptezeci de ani în producția şi comercializarea foarfecilor, o afacere de familie, construita din pasiune, începută în nordul Italiei si continua în vestul României de peste zece ani.

Diversificarea gamei de produse, axate pe necesitățile tuturor segmentelor de piaţă este un mod nu numai de a se menține pe piața ci de a deveni lider al acesteia. Aceasta este filozofia celor de la Cutrom SRL. De aceea au şi un compartiment de cercetare în cadrul companiei, lucru ce le permite să găsească noi pieţe de desfacere dar şi să fie la curent cu toate cerinţele pieţii.

Performantele tehnice ale unui produs îl propulsează pe piață. Deci în cazul foarfecilor cu cât acestea taie mai bine și poți controla mai ușor unghiul de tăiere, cu atâta acestea sunt mai bune. Încercaţi foarfeci Fraliz.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte