Antigelul îţi protejează maşina
De ceva vreme a început iarna. Daca ai avut norocul să nu-ţi înghețe până acum lichidul de răcire timpul nu este trecut. Poate nu ai avut timp, ai uitat sau nu te-a interesat şi mai speri să nu îngheţe, sau ai crezut că antigelul pus acum 2 ani în sistem încă este bun! Gândeşte-te că norocul nu ţine mult.
Daca lipsește antigelul, motorul poate sa fie distrus aproape complet, mai ales pe timpul iernii. Vara, răcirea se poate realiza si cu apa, însă iarna apa se solidifica si îşi mărește volumul, ceea ce duce la spargerea blocului motor. Acesta este motivul pentru care apa este combinata cu antigel, deoarece antigelul este realizat în așa fel încât sa coboare punctul de îngheț.
Dacă nu ştii ce antigel să iei îţi propun solutii antigel de la magazinul www.pieseautocamioane.ro . Cum în iarna aceasta sunt prognozate temperaturi negative de până la ¾25°C trebuie să ştii şi care este cel mai bun antigel.
În general, în comerț, antigelul se găsește sub forma concentrată, iar la introducerea acestuia în sistemul de răcire el trebuie diluat cu apa distilata, in diverse proporții, in funcție de cerințele producătorului. Un antigel este compus dintr-o serie de aditivi speciali şi de substanțe pe baza de glicol.
Antigelul îţi protejează maşina
Un lucru de care orice șofer ar trebui sa tina cont atunci când achiziționează un antigel este compatibilitatea cu materialele din care este fabricat motorul. Așa cum uleiul trebuie sa satisfacă anumite cerințe impuse de producător, același lucru se întâmpla si cu antigelul. In cazul in care veți folosi un lichid de răcire neadecvat, motorul ar putea suferi daune iremediabile. De asemenea, un antigel cu substanțe nepotrivite poate duce la distrugerea circuitului si a pompei.
Așa cum afirmam si mai sus, exista șoferi care uita de antigel. Ei bine, trebuie sa știți ca acesta își pierde proprietățile in 2- 3 ani. Îmbătrânirea antigelului va duce la o scădere a punctului de îngheț, iar pe durate de timp îndelungate va produce daune importante.
Mai există o tendinţă a unor şoferi de a umple circuitul de răcire numai cu antigel, lucru absolut greșit ţinând seama de faptul ca soluția pe care o cumpără este un antigel concentrat. Această soluţie duce la grave probleme pentru piesele cu care vine în contact.
Antigelul care este de Piese Autocamioane este de mai multe feluri. Există tot felul de antigel ce poate fi recunoscut de specialişti după coduri. În cartea tehnică a autoturismului tău exista aceeaşi specificaţie şi deci nu ai cum să dai greş. Important este să te documentezi bine asupra şi să acționezi în consecinţă pentru a nu avea probleme cu sistemul de răcire al autoturismului tău.
În ultimul timp au apărut antigeluri diferite cum sunt:
- – anticorozive. Fluidul nu atacă metalul cu care vine în contact;
- – antidepunere. Prin proprietatea antidepunere, gelul auto evita formarea de depozite de calcar, care pot reduce schimbul termic.;
- -Antispuma. Antigelul este dotat cu aditivi speciali care elimina posibilitatea de formare a spumei.
Dacă vrei sa devii client al acestui magazin trebuie să ştii că pentru fiecare produs achiziționat primești puncte de loialitate, puncte care ar trebui să plătești când aduni suficiente alt produs.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.