Cea mai buna alegere pentru alimentarea cu apa: pompa submersibila, hidroforul sau grupuri de pompare?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Cand locuiesti intr-un oras, probabil ca nu pui mare pret pe modul in care apa pe care o folosesti zi de zi ajunge in locuinta ta. Cu exceptia cazurilor in care te-ai putea confrunta cu apa murdara si imposibil de baut, tot ceea ce iti ramane de facut, in mediul urban, este sa apesi robinetul de la chiuveta.

Mutandu-te la cativa kilometri distanta de oras, vei avea surpriza ca tabloul sa se schimbe si asta pentru ca alimentarea cu apa a locuintei, la tara, este independenta de cea a vecinului. Fiecare apeleaza la propria metoda de a aduce apa. Nu luam in calcul fantanile de pe ulita, din care oricine poate lua apa cu galeata, pentru ca in gospodarie, atat pentru baie si chiuveta, dar si pentru irigatia culturilor din curte, ai nevoie ca apa sa aiba presiune.pompare alimentare cu apa

De aceea, fiecare locuinta trebuie sa detina propriul sistem de aducere a apei din panza freatica in casa. Acest lucru se realizeaza cu pompe submersibile si hidrofoare. Diferenta principala dintre o pompa submersibila si un hidrofor este ca hidroforul aspira sau trage apa din put sau rezervor si se amplaseaza in camera tehnica sau in camin, in timp ce pompa submersibila de adancime impinge coloana de apa si se monteaza in apa.

Pompa submersibila sau hidrofor?

Un hidrofor complet echipat poate aspira de la maxim 8 metri si este cel mai des utilizat pentru sursele de apa de mica adancime. O pompa submersibila face cu pana la 30% mai multa presiune decat un hidrofor, adica se poate face economie de energie. Deci se folosesc hidrofoare pentru a trage apa din fantani, dar pana la adancimi de 8 metri din cauza pierderii de eficienta.

Pompele submersibile pot functiona eficient, indiferent de adancimea apei. Forma cilindrica si lunga a pompei este ideala, deoarece se potriveste cu forma putului, iar componentele ei o fac sa fie foarte eficienta. Principalul avantaj la o pompa submersibila este ca ea impinge apa fata de un hidrofor care o aspira. Sunt diferite configuratii de putere a motoarelor si debite disponibile si astfel poti alege o pompa dimensionata corespunzator pentru nevoile tale. Pentru o pompa submersibila de apa nu este necesara amorsare, ea putand oferi presiune mare si debit suficient fara niciun zgomot.

Grupuri de pompare

Daca volumul de apa necesar este unul foarte mare, atunci vei avea nevoie de grupuri de pompare, mai ales daca in locuinta pe care o ai la tara te-ai hotarat sa deschizi o mica afacere sau ai nevoie de apa pentru irigarea unei suprafete mai mari.

Grupuri de pompare sunt ansambluri de pompe ce vin montate in sistem hidrofor. Aceste grupuri de pompare sunt concepute special pentru a-si gasi intrebuintare in aplicatii diverse, de la cele civile pana la aplicatiile agricole si industriale.

Grupurile de pompare iti permit un randament volumetric mare, au mare putere de tragere, pompele sunt autoamorsabile si pot vehicula un domeniu foarte larg de fluide. Astfel, aceste grupuri de pompare sunt o solutie ideala pentru aplicatii casnice si pentru aplicatii industriale. De regula, grupurile de pompare sunt echipate cu doua sau chiar mai multe electropompe si sunt utilizate pentru a ridica presiunea unor lichide, pentru spalarea vehiculelor, pentru irigatii gradini si curti sau pentru vehicularea apelor curate.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte