Clubul Boambo şi ineficacitatea guvernelor

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Clubul BambooClubul Boambo şi ineficacitatea guvernelor Update:

3 noiembrie 2015. Imediat după tragedia din Clubul Colectiv, Guvernul Ponta a emis o ordonanţă de urgenţă prin care înăsprea condiţiile privind funcţionarea cluburilor. Ajunsă în Parlament, aceasta a fost modificată instituindu-se ca termen data de 31 decembrie 2016 pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru construcţiile şi amenajările care fuseseră puse în funcţiune fără acest document. Mai mult, în perioada până la obţinrea acesteia, funcţionarea în continuare se putea face pe „răspunderea exclusivă” a beneficiarilor. Ordonanta pentru modificarea şi completarea legii 307/2006

Mai jos aveţi şi Ordonanţa pentru prorogarea termenului prevăzut la art 30 alin (4¹)

Zeci de persoane au fost rănite, într-un incendiu violent produs, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 4:00, la Clubul Bamboo, din Bucureşti. Conform surselor MAI 44  de persoane au ajuns la spital, doar 5 mai sunt internate. Era sa se repete dezastrul de la colectiv. Multumim lui Dumnezeu ca nu s-a întâmplat.

 Clubul Bamboo şi ineficacitatea guvernelor

Clubul Bamboo şi ineficacitatea guvernelor

Clubul Bamboo şi ineficacitatea guvernelor

 Clubul Bamboo şi ineficacitatea guvernelor

Clubul Bamboo şi ineficacitatea guvernelor

În ciuda admiraţiei mele pentru domnul Cioloş în cazul în speţă cred că nu a făcut nimic.

Venit la putere ca urmare a contestării vehemente a străzii, care l-a considerat vinovat pe Ponta, dl Cioloş nu a luat nici o măsura ca astfel de stabilimente să intre în legalitate.

De fapt care legalitate când guvernul Cioloș a prelungit starea printr-o hotarâre de guvern care prelungea starea de ilegalitate cu 6 luni.

Totusi ţinând seama că a ajuns la putere ca urmare a unei mari nenorociri, Guvernul Cioloş trebuia să aibă o mai mare aplecare spre acest tip de evenimente.

Mişcarea străzii din ultimele zile, care contestă modificările legislative dorite a se face  pe sub mână de guvernul Grindeanu, modificări ale codului penal şi graţierea colectivă sunt un semnal de alarmă. Dar politicienii nu se trezesc!

Atitudinea a Primarului Capitalei Gabriela Vrânceanu Firea care spune:  “Din punctul meu de vedere, în cazul în care un club nu are autorizație de funcționare de la sectorul pe raza căruia se află, așa cum prevede legea, trebuie închis”este una lipsită de noimă. Păi pentru ce ai ajuns coană acolo? De ce nu ai pus aparatul de control să verifice?

O atitudine asemănătoare am văzut-o şi la preşedintele Claus Iohanis care spune :  “Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate.” Ce ai păzit domnule preşedinde, dumneata împreună cu Cioloş. De ce nu aţi luat măsuri să aduceți legislația în parametrii în care să nu mai poată fi încălcată.

După aceste evenimente, probabil va urma un val de nemulţumiri, chiar ieşiri în stradă. Apoi  totul va reveni la starea anterioară, aceea în care ne este frică să mai mergem şi pe stradă.

Potrivit acesteia, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus ca, începând de sâmbătă seară să fie intensificare controalele la toate imobilele în care sunt desfăşurate activităţi cu public numeros, conform news.ro. De ce acum şi până când?

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte