Aparatele de vibromasaj si sanatatea ta de fier

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Aparatele de vibromasaj si sanatatea ta de fier

Aparatele de vibromasaj si sanatatea ta de fier

„Mens sana in corpore sano”, este un vechi proverb latin. Da şi sănătatea fizică se obţine prin mişcare susţinută.

Am făcut această specificaţie pentru oamenii normali care nu practică sportul de performanţă ci pentru cei care trăiesc zi de zi în cotidian, cei care au fie slujbe obositoare la birou sau în orice alt domeniu de activitate.

Aparatele de vibromasaj si sanatatea

De multe ori mersul pe jos la şi de la serviciu nu sunt suficiente şi câteodată, când nu avem timp de alte exerciţii putem recurge la un aparat de vibromasaj. Uşor de montat în sufragerie sau altă încăpere funcţionează pe principiul  vibraţiilor, stimulează mușchii si provoacă contractarea si relaxarea acestora.

Este un aparat ce poate fi folosit atât pentru modelarea corpului cât şi pentru menţinerea stării de sănătate.

Starea de sănătate este esențială pentru un trai lung şi la parametri maximi de viaţă.

Va dau exemplul meu. Am lucrat într-un mediu nociv, cu gaze nocive iar în perioada de dinainte de 1989 era cam greu să poți respecta normele de protecția muncii.

Nu existau echipamente specifice – se făceau economii pentru că totuși echipamentele erau scumpe – sau nu se respectau de conducere procesele tehnologice, iar acum la pensie au început să se arate urmările: Plămânii, circulația sanguină, etc.

Mă gândesc de multe ori ce trebuia să fac ca să nu mă îmbolnăvesc. Consideram atunci că mişcarea pe care o făceam la serviciu era suficientă. A fost eronat!

Mişcarea în natură, în aer liber îţi curăţă organismul de toxine te revigorează. Folosirea diferitelor aparate de masaj sau gimnastică este şi ea benefică mai ales dacă poţi îmbina cele două forme.

Mişcarea în natură şi aceasta trebuie făcută cu grijă atunci când nu eşti învăţat cu ea. Îmi aduc aminte că în copilărie eram un copil cam năzbătâios. În vacanţe plecam de dimineaţa pe câmpurile împrejmuitoare unde hălăduiam până aproape de ora când trebuia să vină părinţii de la serviciu. Am crescut cu cheia de gât cum se spunea. Din această cauză cred că am rezistat şi nu m-am îmbolnăvit mai rău.

Este drept că noi, în România, nu ştiam acum 50 de ani de aparate de masaj sau vibromasaj. Sănătatea noastră consta în mişcare făcută natural. În acea perioadă poate vedeam astfel de aparate în filmele occidentale dar parcă nu erau aparte SF, pentru noi.

Deschiderea spre occident din ultimi 27 de ani a adus pe piața românească şi astfel de aparate cum este aparatul de vibromasaj a ajuns şi în casele noastre.

Aparatele de vibromasaj sunt esentiale pentru modelarea corpului. Acesta funcţionează pe principiul  vibraţiilor, stimulează mușchii ş provoacă contractarea şi relaxarea acestora.

Doar 5 minute în picioare, cu genunchii uşor îndoiți si rezultatele nu întârzie să apară. In funcție de greutate, înălţime, sex şi vârstă, aparatul poate determina procentul de masa adipoasa al corpului si poate contribui şi la  pierderea kilogramelor in plus.

Dintre avantaje aş aminti funcţia de tonificare a muşchilor, stimularea circulaţiei sângelui, facilitează recuperarea rapidă după exerciţii fizice. Este eficient în lupta împotriva celulitei.

Lupta noastră pentru menţinerea unei stări de sănătate cât mai bune, este o luptă pe  care trebuie să o ducem întreaga viaţă. Întreaga viaţă dacă nu vrem ca bătrâneţea să ne doboare şi să ne chinuie.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte