Pentru “prietenul” meu N.

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Pentru prietenul meu N.

Mame cu copii în brate demonstrează paşnic pentru copii lor

“M. nu stiu ce se întâmpla cu tine! Tu erai un om de stânga, acum vad ca ai devenit de dreapta. Probabil, ca voi ați moștenit vreo avere rău agonisită, fiindcă ai trecut in tabăra celor cu cheag şi blazon. Eu n-am putut sa-i sufăr pe aceștia. Pe mine m-a făcut om licențiat, ca fiu de oameni săraci, fără avere regimul pe care unii îl reneagă, deși ar trebui sa-l readucă în memorie. Nu uita, ca Adrian Năstase ti-a fost mentor, ţi-a facilitat participarea la un Congres P.S.D. Nu urî acest partid, singurul de stânga, pentru faptul ca T. este primar. Oare, el reprezintă P.S.D.-ul? Mai reflectează.”

De curând la postările mele pe facebook, postări care reprezintă atitudinea mea hotărâtă de a mă manifesta împotriva acţiunilor murdare ale PSD şi mai ales ale conducerii  acestui partid, cu ordonanţele, un aşa zis prieten, profesor de istorie, mă taxează destul de urât.  Iată răspunsul meu pentru el:

Pentru prietenul meu N.

Draga N.

Vad că începi ca toţi PSD-işti, de o anumită factură intelectuală,  să judeci acțiunile mele. Am spus de o anumită factură pentru că între ei sunt şi oameni de bun simţ. Am fost ieri în Piaţă Universităţii până pe Kiseleff la PSD. Cu ce te deranjează că am fost acolo? A fost o plimbare în care mi-am strigat nemulţumirile alături de alte câteva zeci de mii de oameni.

Sa știi că nu sunt dintre cei care cum spui tu: Probabil, ca voi ați moștenit vreo avere rău agonisita, fiindcă ai trecut in tabăra celor cu cheag si blazon.” Consider că este o insultă grosolană cât eu am rămas un amărât de pensionar cu pensia mai mică decât salariul minim pe economie. Dar te iert, Asta este puterea ta de înţelegere. Mai am şi alţi prieteni pe facebook, cu care mă cunosc personal şi nu m-au insultat.

Spre deosebire de tine eu cred ca valoarea oamenilor ce compun o entitate, respectiv un partid, dau valoarea acelui partid. Ce valoare să mai aibă PSD când văd că este gazda tuturor penalilor României. Penali de acum şi care şi-au ispăşit pedeapsa şi în perioada comunistă. În privinţa lui T. m-am exprimat şi nu mai este nevoie să mă exprim. Nu vreau să îmi consum nervii cu el.

Eu am fost golan şi am scăpat doar cu câteva ghioage pe spinare. Eu nu sunt licenţiat ca tine – ce-ţi mai place să te dai mare cu acest lucru -, dar şi atunci am avut coloana vertebrală dreaptă. Dacă am încercat să mă apropii de PSD a fost că la momentul respectiv credeam în acel partid. Credeam că este un partid de stânga. Apropiindu-mă am simţit duhoarea fetidă  pe care o răspândea. M-am oprit ca să nu mor asfixiat. Şi eu, spre deosebire de tine, dacă am scuipat într-un loc nu mă întorc să ling.

N. să ştii că nu m-am afiliat nici unui partid. Toate put.

Aseară în piaţă şi pe traseu am mers alături de nişte persoane apropiate de vârsta mea. Am aflat ca erau profesori și doctori câteva familii prietene. Erau și cu nepoții lor de 5-6 ani. Nu au strigat vulgar dar au strigat jos Dragnea, Nu ordonanțelor, bani la sănătate și cultură.

După ce s-a mai destins atmosfera dintre noi am aflat ca ai au votat cu PSD. Au studii superioare ca şi tine, şi se consideră oameni de stânga, însă văzând mișmașurile pe care vrea să le facă guvernul au ieșit si ei să protesteze. Nu se mai simt confortabil cu un astfel de partid. Concepțiile lor de stânga nu şi le schimbă, dar nu se mai regăsesc nicăieri în nici un partid. Nu fac politică. Fac politica bunului simţ. Când au auzit că am fost muncitor şi „golan” au rămas puţin surprinşi.

Ei aveau impresia că cei cu mai puţină cultură reprezintă nucleul dur al PSD. Dar dacă nu le spuneam eu nu ştiau ce studii aveam. Apoi am început să depănăm amintiri de pe vremea Pieţii Universității, unde au fost şi ei protagoniști, ba unul dintre ei a fost şi în spital după ce a fost bătut de mineri sau securişti..

N. aceia da oameni cu coloană vertebrală. Nu ca alți care ba cu PRM ba cu PNL ba cu PSD.

Am strigat cu toţii : “PSD, ciuma roșie”, “Bucureștiul cere fără grațiere”, “DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”, „Dragnea, nu uita, vrem si cartea ta!” Nici unul nu doreşte să demisioneze guvernul, vor ca guvernul să pună transparent în aplicare programul de guvernare.

A fost o plimbare frumoasă în care am văzut că ne putem uni dacă avem idealuri comune. Nu vrem demisia guvernului sau a parlamentului. Vrem să îşi facă treaba curat. Şi apropos citeşte Codul penal al lui Cuza din 1864. http://lege5.ro/Gratuit/g42tamju/codul-penal-din-1864. Iată ce vrea să dezincrimineze Dragnea şi ai lui. Dacă îţi convine să trăieşti într-o ţară de hoţi, majorităţii nu îi convine.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte