Astrologie si Horoscop. Previziuni astrologice!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Astrologie si Horoscop. Previziuni astrologice

Astrologie si Horoscop. Previziuni astrologice

Îmi amintesc că înainte de 1989 aveam un dosar în care era un horoscop chinezesc, copiat de cine știe unde.  Îl păstram ca pe un lucru de valoare. După 1989 au apărut tot felul de publicații care dădeau fel de fel  de previziuni astrologice. Unele se potriveau altele nu, în fu!ncţie cât de pregătit era astrologul respectiv. Era ca şi prognoza meteo ce se difuza atunci. În fiecare publicaţie altă prognoză, alte previziuni astrologice.

Astrologie si Horoscop. Previziuni astrologice!

Astrologie si Horoscop. Previziuni astrologice

Astrologie si Horoscop. Previziuni astrologice

După ce a trecut efervescenţa acestor publicaţii a început să crească preţul presei tipărite aşa că oamenii cumpărau tot mai puţine ziare şi aşa a scăzut şi interesul meu pentru previziunile astrologice.

Eram cam indecisă, mai ales că nici o previziune că m-aş îmbogăţi peste noapte nu s-a adeverit în acea perioadă.

De curând am deschis pe net o pagină Astrologie şi Horoscop. Am deschis-o și am citit caracterizarea zodiei mele. Uimire deplină. Era absolut exact, chiar dacă unele metehne nu le recunoșteam în fața prietenilor. Totul scria acolo, multe dintre defecte sau calități descoperindu-le pe parcursul vieții. Eram descrisă perfect!

Pentru că acum am început să urmăresc acest horoscop aştept să văd dacă şi previziunile se vor adeveri. Oricum luna februarie îmi este prezentată că va fi una în care voi câştiga mai mulţi bani, din munca mea.

Înainte de a trece mai departe iată care este pe scurt şi viziunea bisericii ortodoxe în raport cu  astrologia :

„Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ne-a învățat ca avem de trăit o singura viața, în care suntem liberi sa alegem binele sau răul şi că, după moarte, ne așteaptă raiul sau iadul. Daca noi vrem să credem ca în viață suntem influențați de tot felul de configurații planetare sau ca ne vom mai reincarna de câteva ori, nimeni nu ne sta împotriva. Dar prin aceasta ne asumam libertatea de a respinge învățătura lui Hristos……Astrologia, asemenea oricărei alte arte sau științe omenești, cum ar fi fizica nucleara sau psihoterapia, poate fi folositoare când este practicata in supunere fata de Domnia lui Isus Christos, dar este periculoasa spiritual sau psihologic atunci când este practicata in spiritul lumii, al cărnii sau al diavolului”sursa creştin ortodox.ro.

«Contrar dogmei moderne care se considera mai presus de astrologie, in Evul Mediu si Renaștere aceasta disciplina era văzută in strânsă legătură cu omul si cu Dumnezeu, in egala măsură. Liberul arbitru nu era niciodată încălcat de previziunile astrologice, caci omul avea in permanenta control asupra alegerilor lui.

Sfântul Toma Aquino, în lucrarea sa „Summa Theologica” (scrisa intre 1265–1274), explica cum este posibil ca astrologii sa facă predicții corecte fără ca liberul arbitru sa fie încălcat în vreun fel: “Majoritatea oamenilor sunt conduși de pasiunile lor, care sunt mişcări ale apetitului sensibil, la care mișcările corpurilor cerești pot contribui: putini sunt suficient de înțelepți pentru a rezista acestor pasiuni.» sursa astrologierenascentista. com

Pentru că este bine de ştiut mai multe despre astrologie vă invit aici, pe acest link unde se vorbeşte despre generalitati ale zodiilor.

Chiar dacă şi printre bărbaţi sunt mulţi adepţi ai astrologiei  cele mai multe persoane care îşi consultă horoscopul sunt de sex feminin.

Pe site-ul amintit am găsit şi rubrica horoscop pentru femei, o rubrică ce care m-a interesat foarte mult.

Cu toate aceste diferenţe de opinii am văzut că astăzi există tot mai mulţi bine pregătiţi ale căror previziuni se îndeplinesc. Trebuie să avem răbdare şi să înţelegem în amănunt previziunile lor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte