Religia în timpul dacilor și dezvoltarea personală în zilele noastre






Religia în timpul dacilor și dezvoltarea personală în zilele noastre
Daniel Roxin este autorul a numeroase cărți și romane de studiu istoric, printre care: Spiritul Dacic Renaște și Misterele din Pădurea Baciu, precum și documentare, ca: Dacii – noi dezvăluiri, Dacii – adevăruri tulburătoare, Războiul parapsihologic – Dezvăluiri, Războiul parapsihologic – protecția psihică și Pădurea Baciu – un triunghi românesc al Bermudelor, realizator al emisiunii Adevăruri tulburătoare, director de radio Vocea Sufletului și redactor șef al site-ului Adevăruri despre daci.
Religia în timpul dacilor și dezvoltarea personală în zilele noastre
Pe baza unor surse istorice clare, Daniel Roxin argumentează într-unul dintre documentarele sale, că limba dacă și limba latină populară sunt născute dintr-o limbă veche, pe care am putea-o numi tracică. Din surse istorice reiese că romanii au preluat de la etrusci alfabetul și alte elemente de cultură, precum și primii regi. În ciuda faptului că teritoriile noastre au fost străbătute de multe popoare migratoare și ne-am aflat în anumite perioade de timp sub stăpânirea anumitor imperii, dacii nu au dispărut. Întrebarea dacă suntem urmașii dacilor se concluzionează ușor, atunci când privim tradițiile populare și portul popular românesc.
În timpul războaielor daco-romane (88-101 d. Hr.), dacii au primit de la romani, subsidii și meșteri romani, pe care i-au folosit la ridicarea unor construcții civile și militare. Astfel, o mare parte dintre construcțiile realizate în acel timp s-au ridicat la comanda lui Decebal, cu mână de muncă romană, în perioada dinaintea stăpânirii romane. În acest fel, putem aplica aceeași teorie și în privința scrisului, având în vedere că dacii scriau pe răboj, un material care nu ar fi putut rezista trecerii timpului, motiv pentru care istoricii au asemuit gravările în piatră ale construcțiilor din acea vreme cu ocupația romană, chiar dacă acest lucru nu este adevărat.
În ceea ce privește religia dacilor, Zamolxe a reprezentat zeul suprem. El a fost menționat pentru prima dată de Herodot. În jurul anului 1400 î. Hr., Zamolxe a călătorit prin lume, ajungând până în Egipt, unde se spune că ar fi fost sclav al lui Pitagora, deși Herodot este de părere că Zamolxe a trăit cu mult înainte de Pitagora. În peregrinările sale, Zamolxe a acumulat multe învățături în domeniul astronomiei, prevestirii și medicinii. Întors pe meleagurile natale, el a devenit vicerege. A trăit într-o peșteră pe muntele cunoscut mai târziu ca Kogaion. S-a retras aici în solitudine, primind rar regele și elita dacilor. Pentru a da o lecție poporului care se pare că nu îl mai asculta, Zamolxe a dispărut timp de patru ani, iar când a revenit, a fost zeificat de poporul care îi regretase lipsa. Zamolxe a ajuns să fie considerat zeul cerului senin și al soarelui, el controlând locurile unde ajungeau dacii după moarte.
În zilele noastre, spre deosebire de timpurile dacice, o mare importanță se acordă dezvoltării personale. De la literatura motivațională, la cărțile de dezvoltare personală, paleta felurită de informații ajutătoare este la îndemâna oricui. În viață alegerile pe care le facem ne cheltuie timpul și energia. Un principiu spune: “Acolo unde trimiți atenția, acolo trimiți și energia”. Ceea ce menținem în atenția noastră crește și se dezvoltă, iar ceea ce neglijăm, scade ca importanță și nu se mai realizează pentru că, nu mai este alimentată energetic.
Acest principiu stă la baza multor tehnici de bază din dezvoltarea personală. Păstrează visul, menține viziunea clară, ține-ți în atenție obiectivul, înseamnă de fapt să menții în atenție o anumită țintă, hrănind practic cu energia ta, realizarea acelui țel, atingerea acelei ținte.Toate aceste lucruri sunt la îndemâna celor cu o conștiință dezvoltată, cu înțelepciune practică și o psihologie pozitivă.Ceea ce devii în viață este mult mai important decât ceea ce primești. Cel mai dificil lucru este, nu să-ți îndeplinești sarcinile pe care le ai, ci să lucrezi cu tine pentru schimbarea ta. Acesta este cea mai mare provocare dintre toate. Dezvoltarea personală durează o viață.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.