Cu ce prefera sa calatoreasca romanii in strainatate

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cu ce prefera sa calatoreasca romanii in strainatate

Cu ce prefera sa calatoreasca romanii in strainatate

O statistica recenta, realizata la finalul anului 2016 de catre Institutul National de Statistica (INS), arata ca numarul pasagerilor care au efectuat deplasari cu autobuzele, microbuzele si autocarele in transportul interurban si international a crescut cu 6,2% in primele 9 luni ale anului 2016. Asta in timp ce numarul romanilor care au ales calatoria cu trenul a fost cu 2,6% mai mic fata de perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2015.

Cu ce prefera sa calatoreasca romanii in strainatate

Potrivit INS, datele legate de transport persoane arata ca 4,5 % dintre romanii care in perioada mentionata au fost transportati, au calatorit pe plan international. Mai exact este vorba despre 12,7 milioane de persoane. Din punct de vedere al mijloacelor de deplasare, transportul rutier de pasageri detine, in 2016, cea mai mare pondere, respectiv 78,4%, fiind urmat de transportul feroviar (17,3%). Numarul pasagerilor transportati anul trecut cu trenul a inregistrat insa o evolutie negativa atat la numarul de pasageri transportati (-2,6%), cat si la parcursul pasagerilor (-2,1%), comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2015.

Transportul rutier a inregistrat, in 2016, o crestere cu 7,7% in ceea ce priveste numarul pasagerilor transportati, in timp ce parcursul acestora a crescut cu 8,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, mai releva datele INS. La randul sau, transportul aerian a inregistrat un numar de 12,2 milioane pasageri transportati, din care 11 milioane pasageri au fost transportati in curse internationale.

Tot potrivit INS, distanta medie de transport a unui pasager a fost superioara in primele 9 luni din 2016 in transportul rutier si feroviar, crestere cu 0,8% si, respectiv, cu 0,5%, dar a inregistrat o scadere cu 3,7% in transportul pe cai navigabile interioare.

Din punct de vedere al destinatiei, una dintre cele mai frecvente curse internationale cu autocarul este Romania Germania. Cu o crestere din punct de vedere al numarului de turisti cu 10,1% in 2015, Romania se pozitiona in primele 20 de piete pentru turismul de incoming in Germania, potrivit datelor Organizatiei Germane pentru Turism. Motivele principale pentru calatoriile in Germania sunt: petrecerea sarbatorilor (43%), vizitarea prietenilor si a rudelor (30%) si afacerile (27%). Cei mai multi turisti calatoresc cu masina (67%), avionul (22%) si autocarul (10%).

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte