Saptamana Europeana a Mobilitatii şi sănătatea noastră

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Saptamana Europeana a Mobilitatii

Saptamana Europeana a Mobilitatii

Saptamana Europeana a Mobilitatii

Saptamana Europeana a Mobilitatii

Ţinând  seama de aglomerarea tot mai mate o oraşelor Europei, ca şi de gradul de poluare excesiv a apărut mişcarea „Saptamana Europeana a Mobilitatii”.

Aceasta reprezintă  reprezintă o oportunitate perfectă de a explica provocările cu care se confruntă orașele în efortul lor de a opera o schimbare la nivel comportamental și de a avansa pe calea elaborării unei strategii mai durabile în materie de transport. Mai multe detalii pe http://mobilityweek.ro/.

Chiar dacă acţiunea a avut loc în perioada 16-22 septembrie 2016, efectele ei trebuie urmărite în timp şi eventual create altele noi pe aceeaşi temă.

Saptamana Europeana a Mobilitatii şi sănătatea noastră

Aceste eveniment a fost strâns legat de evidenţierea posibilităților  a  părților  interesate de la nivel local să se întâlnească și să discute pe marginea diverselor aspecte legate de mobilitate și calitatea aerului.

Ar trebui să găsească soluții inovatoare pentru reducerea utilizării automobilelor și a emisiilor produse de acestea și să testeze noi tehnologii sau măsuri de planificare.

Problema poluării a devenit cel mai mari probleme ale omenirii, lucru pe care vrea să îl aducă în atenţie noastră prezenta mişcare în care fiecare dintre noi să avem un cuvânt de spus, un mod de acţiune.

Saptamana Europeana a Mobilitatii oferă totodată oportunitatea de a iniția o serie largă de activități și pune la dispoziție o platformă destinată autorităților, organizațiilor și asociațiilor de pe plan local pentru:

  • Promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă.
  • Creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele negative asupra mediului și calității vieții ale tendințelor actuale în materie de mobilitate.
  • Instituirea de parteneriate cu părțile interesate de la nivel local.
  • Participarea într-o campanie desfășurată la nivel european, partajând un obiectiv și o identitate cu alte centre urbane.
  • Evidențierea angajamentului local față de politicile privind transportul urban durabil.
  • Lansarea de noi politici și măsuri cu caracter permanent.

Despre această mişcare şi viitoarele sale acţiuni puteţi găsi mai multe informaţii vezi pe Facebook.

Saptamana Europeana a Mobilitatii nu îşi propune să rezolve problema cu transportul in comun in marile orașe. Ea oferă cadrul necesar de discuţii, caută să implice atât pe marii poluatori cât şi persoanele fizice care pot face prin acţiunile lor un loc mai plăcut pe pământ.

Transportul in comun in marile orașe trebuie să fie principala preocupare a municipalităţilor  pentru a păstra aerul curat  din oraşele noastre.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte