Ne petrecem prin viaţă ca fiinţe călătoare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ne petrecem prin viaţă ca fiinţe călătoare

Ne petrecem prin viaţă ca fiinţe călătoare

Viața noastră  are un traseu fix de când ne naştem până murim. Aşa cum spune în poezia sa Daniel Aurelian Rădulescu,” Ne naştem condamnaţi la moarte/ Toţi, echitabil, în sentinţă…/ În fond nimic nu ne desparte;/ Suntem, predestinaţi la nefiinţă

În urmă cu peste o lună am participat la trecerea în neființă a unui prieten. Romulus. A fost un om foarte activ implicat în viața socială, în lupta împotriva nedreptăţii încă din perioada comunistă, din anii ’70.

În cele din urmă a emigrat în SUA în 1974. A dus o viaţă grea şi pe continentul american. A muncit mult şi după 1990 s-a întors în România. Era un om realizat din punct de vedere financiar. A reuşit să strângă o avere frumuşică, dar era singur. Vechile prietenii nu şi le mai regăsea, aşa că dorea noi prietenii. Despre restul vieţii nu voi mai vorbi.

Important este că ultima suflare şi-a dat-o singur în apartamentul său luxos din Chitila, de unde a fost transportat la IML.

Ne petrecem prin viaţă ca fiinţe călătoare

Ei bine cu toate stăruințele rudelor prietenul a fost înmormântat după anumite reguli forţate, şi nu a putut beneficia de serviciile unei firme de pompe funebre București.

Ne petrecem prin viaţă ca fiinţe călătoare

Cu toate acestea am văzut în Cimitirul Străulești 2   unde a fost înmormântat şi prietenul meu, alţi decedaţi înmormântaţi cu firme de pompe funebre. Erau firme care ofereau servicii complete pentru că se ştie că în cazul unui astfel de eveniment neplăcut rudele nu ştiu prea bine fiecare în ce parte s-o ia.

Aici am găsit firma Agenția funerara Adysim care a luat ființa încă din anul 2007 având ca obiect de activitate serviciile funerare complete. Compania vine în ajutorul persoanelor îndoliate, în clipe de maximă suferință, preluând, atât cat se poate, sarcinile aferente ceremoniei de înmormântare.

Iată unul din serviciile oferite: Pachet talon pensie (varianta II) – GRATUIT!

Sicriu complet echipat gama economic, lenjerie lada sicriu, capitonaj capac sicriu,orar mic,orar mare,voal, mânere sicriu, cuie decorative, crucifix, shield-uri

 1. Cruce lemn inscripționată
 2. Transport sicriu domiciliu
 3. Toaletare persoana decedata (spălat,îmbrăcat,bărbierit)
 4. Așezare persoana decedata în sicriu
 5. Doctor Constatare Deces
 6. Doctor Îmbălsămare
 7. Declarare deces
 8. certificat deces
 9. adeverința de înhumare
 10. autorizație sanepid pentru depunerea la capela
 11. acte aduse la domiciliu

Accesorii funerare

 1. 12 batiste/12batiste/12 banuti
 2. 30 dolii piept
 3. doliu ușă
 4. tămâie/cărbuni/tămâier
 5. iconița/verigheta/toiag
 6. ace siguranță/bolduri/lumânări kg
 7. 4 candele pentru citirea stâlpilor
 8. 2 prosoape preot si dascăl
 9. 12 prosoape normale
 10. 12 vase cu pomana
 11. 2 platouri de coliva
 12. 1 set pahare de plastic
 13. 1 sticla de vin
 14. 1 sticla de vin+ulei
 15. colaci: cap prescura si arhanghel
 16. 1 coroana naturala garoafe+crizanteme
 17. Opțional: manipularea sicriului cu decedat.

Probabil vedeţi că trecerea noastră în nefiinţă îi face pe urmaşii noştri,  ca în semn de respect să facă nişte eforturi finaciare destul de mari.  Agenția funerara ADYSIM face tot ce se poate ca să vă ușureze eforturile financiare, decontarea cheltuielilor făcându-se prin încasarea ajutorului de înmormântare oferit de  casa de pensii.  Indiferent cât ai cheltui cu o înmormântare, lipsa defunctului va fi permanentă. Pentru ca toti trecem prin aceste momente triste trebuie să ştiţi că puteţi găsi un sprijin de nădejde la Agenția funerara ADYSIM, Telefon: 021.350.48.9, Mobil: 0768.639.219; 0731.639.210, E-mail: adysim2007@yahoo.com

Am vrut să evidențiez în acest articol care este diferența între profesionişti şi amatori.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte