Pe cine punem în loc?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Pe cine punem în loc?

Protestele din Piaţa Victoriei au făcut înconjurul lumii.  Mesajul transmis a fost unul de solidaritate împotriva corupţiei şi hoţiei. Din cealaltă parte am văzut o încrâncenare fără seamă pentru a salva ordonanța 13/2017. Imaginea României a fost spălată de aceste demonstrații, idee dezvoltată  de mai multe publicații  de peste hotare.

În interior, PSD și posturile sale de televiziune caută să ducă în derizoriu această manifestare pașnică. Au lansat inițial teoria cu lovitura de stat, pentru ca la un moment dat să spună că prin aprinderea luminii telefoanelor protestatarii au chemat extratereștri .

Frigul a mai micșorat  numărul celor din Piaţa Victoriei. Eu am fost prezent în piaţă până acum de patru ori, fără a fi dus de nimeni acolo. Ba nu, am mers cu trenul până la București şi apoi cu metroul. Totul pe cheltuiala mea. Unii dintre prietenii mei de pe facebook mă acuză de faptul că  am fost plătit, fie că sunt nebun şi nu văd că cei vinovaţi sunt demonstranții din Piaţa Victorie. Ei sunt vânduţi lui Soroş.

În privinţa cu Soroş iată câteva imagini sugestive pentru a vedea cine sunt prietenii lui din România:

Ei bine de fiecare dată m-am simţit ca  acasă aici în Piaţa Victoriei, printre necunoscuți cu care parcă mă cunoșteam de o viața. Unii recunoşteau că au greşit că nu au fost la vot, alţii că au greşit votând PSD. Doar frigul m-a copleșit. Aveam un singur gând: “Să nu se instaureze dictatura hoţilor în România.”  Ceea ce s-a strigat, bannerele, lozincile strigate, cantate, etc au fost un mijloc de refulare a celor care au fost ignoraţi, trataţi cu dispreţ de guvern.

Nemulțumirea lor inițială nu a fost  luată în seamă, sau măcar ascultată Aceasta a a evoluat. De la un simplu “nu hoției” s-a ajuns la cererea de demisie a guvernului, şi prin unele părţi de alegeri anticipate.

Tot respectul pentru demonstranți, dar alegerile anticipate sunt ceva utopic. “Pe cine punem în loc?”

Îmi aduc aminte de mișcările de stradă provocate de incendiul de la Colectiv. Când a venit vorba să fie consultări la Cotroceni cu reprezentații străzii toţi au fugit şi au ajuns acolo nişte persoane mai puţin reprezentative.

Au avut loc consultări la guvern pe pentru ordonanța 13/2017. Mulţi au fost jalnici, reprezentând propriul interes nicidecum unul colectiv.

Pe cine punem în loc?

În modul caracteristic securist, Dragnea şi cu ai săi încep acţiuni de de intimidare:

  1. Chemarea la poliţia comunitară a tânărului care a proiectat imagini pe clădirea guvernului şi a BRD, la “primăria Sectorului1 care a  a anunțat ca la Politia Locala a fost formulata o sesizare din zona adiacenta imobilului de unde s-au proiectat mesaje laser in timpul manifestațiilor din Piaţa Victoriei, dar ca nu exista elemente care sa conducă la aplicarea unei sancțiuni.” Cei care inițial pare-se au fost lezaţi, BRD , au spus că ei nu au formulat plângere ba s-au arătat interesați să îl sprijine pe tânăr în demersurile sale de a se apăra de acuzație. Cred ca dacă a fost un locatar în zonă deranjat de ceva putea să fie de zgomotul din piaţă.
  2. Cosmin Bîrsan a fost singurul locuitor al oraşului Odobeşti care a ieşit în stradă pentru a-și arăta indignarea faţă de modificarea legilor penale, el fiind amendat de poliția locală cu 600 de lei, iar primarul PSD-ist  l-a dat în judecată cerându-i despăgubiri de 150 000 lei.
  3. Liderii PSD au început să depună denunţuri penale împotriva manifestațiilor din stradă pentru amenințări şi insulte.
Ce mă surprinde este tăcerea jandarmeriei în cazul huliganilor care au încercat să denatureze în violență protestele în seara zilei de 1 februarie 2017. Unde sunt ce acuzații li se aduc, etc.?
Este clar că aceste accese dictatoriale ale lui Dragnea via PSD, sunt un semnal de alarmă. Un semnal de alarmă pentru întreaga societate civilă, pentru toţi românii. Este drept că și în România sunt cetăţeni care vor să fie conduşi altfel, cu capul plecat, de El lider Maximo. Fără coloană vertebrală, cu o atitudine simulată de patriotism prost înţeles, reminiscenţe comuniste.
Ce-i drept,  în ultimul timp au fost mai puţini protestatari în Piaţa Victorie şi parcă prevăd în viitorul apropiat o represiune în forţă împotriva celor rămaşi, din partea jandarmilor.

În replică PSD a căutat să organizeze  proteste plătite la Cotroceni, împotriva lui Johannis, susținând guvernul Grindeanu. Printre metodele folosite de PSD se numără şi violenţa, aşa cum reiese din acest videoclip:

Parlamentarii PSD au ieșit din sala. Asa se comporta oamenii care nu suporta adevarul.UPDATE: Am fost bruscat de cei din PSD și ALDE în holul Palatul Parlamentului. Regret acest comportament al colegilor deputați. Sper ca cei care au votat ca ei să fie în parlament să vadă ce au trimis. E regretabil, lupta mea pentru o administrație corectă continuă.

Posted by Iulian Bulai on Tuesday, 7 February 2017

Pe cine punem în loc?. Lista persoane care au luat 100 de lei la Cotroceni

Lista persoane care au luat 100 de lei la Cotroceni

Este dreptul fiecarui cetăţean al României să aibă propria opininie, dar cele dovedite a fi influențate cu bani intră sub incidența legii. (V. cazul Dragnea). Totuşi Pe cine punem în loc?

Ca ultimă observație personală astăzi pensionarii care primesc pensia pe care primesc pensia pe card trebuiau să o primească. Din cauze neștiute casa de pensii Călăraşi nu a virat banii în conturile pensionarilor. Îmi este imposibil să nu fac legătura cu guvernul Grindeanu. Oare nu este o măsură a acestui guvern de a mobiliza pensionarii în favoarea lor. Erau cozi la bancomate. Şi majoritatea erau cei cu pensii mici! Oamenii chiar au început să se revolte, întrebând cu insistență pe cei din bănci de ce nu sunt bani!

Pe cine punem în loc?

Citiţi şi “Perspectivele gangsterismului politic românesc”

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte