Drone si alte tehnologii de varf
În ultimul timp împlinirea visurilor copilăriei, atunci când construiam diferite aeromodele a trecut la alt nivel. Au apărut dronele, tot un fel de aeromodel, dar mult mai sofisticat. La început dronele au evoluat în România liber fără nici reglementare. Uşor, uşor s-a creat un cadru legislativ aşa că astăzi în România pentru a ridica drone în aer trebuie să se respecte regulile impuse de Autoritatea Aeronautică Civilă din România.
Drone si alte tehnologii de varf
Dronele sau UAV¹ (unmanned aerial vehicle -Aeronava fără pilot) au devenit mai uşor de folosit datorită faptului că se utilizează tehnologia de tip ,,geo-fencing” si de evitare a coliziunilor. Aceste tehnologii vor face ca sistemele aeriene autonome sa fie mai sigure şi vor determina, în consecința, o evoluție pozitivă şi în sfera legislativa.
Teamnet este o companie care printre ţelurile propuse a inclus în portofoliul său sistemele tehnologie aeropurtata. Scopul acestor tehnologii este multiplu.
Este util în cadrul cartografierilor făcute de organele locale, în special primării, dar şi în gestionarea unor situaţii de urgenţă urmare a unor accidente sau alte evenimente.
Aceste sisteme vin şi în sprijinul poliţiei de frontieră, putând acoperi o suprafaţă de supraveghere mai mare.
În proiectarea drumurilor este de mare ajutor, imaginile de la înălţime putând să identifice eventuale probleme care să poată fi evitate.
Teamnet Romania, parte integrantă a Teamnet international este un lider de piaţă în acest domeniu, având nenumărate soluţii cu aplicare în viaţa civilă.
Echipa Teamnet are preocupări în sisteme autonome cuprinde specialiști în proiectarea, dezvoltarea, testarea și operarea sistemelor de avioane fără pilot. O parte din proiectele UAV dezvoltate fac parte din programul de competitivitate şi inovaţie al Comisiei Europene, includ o componentă puternică de inovație și vizează crearea unui suport pentru sistemele c4i.
Teamnet Romania este parte integrantă a Teamnet international şi activitatea sa se desfăşoară după legislaţia românească şi tehnologia aprobată de Comisia Europeană. Despre mai multe la acest link.
¹Aeronava fără pilot, denumită și dronă, este un aparat de zbor căruia îi lipsește pilotul uman, fiind ghidat fie de către un pilot automat digital aflat la bordul său, fie prin telecomandă de la un centru de control de la sol sau care este situat în altă aeronavă, pilotată.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.