Pompele funebre în ajutorul nostru.

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Pompele funebre în ajutorul nostru.

Pompele funebre în ajutorul nostru.

Pompele funebre în ajutorul nostru.

Trecerea noastră în neființă este dureroasă pentru cei care rămân în urma noastră, uneori fiind și costisitoare.

Este drept că unele persoane vor să fie înmormântate cu mare pompă, altele vor o trecere discretă.

Indiferent de felul cum ne petrecem din această lume, totuși trebuie respectat un anume ritual. Aşa au luat naștere firmele de pompe funebre care au un anume stil și care știu cel mai bine ce trebuie să facă.

Am participat la câteva înmormântări la țară şi am fost copleșit de varietatea de obiceiuri. Întotdeauna costisitoare pentru rudele defunctului, create şi impuse de niște babe-ştiu-tot. În faţa acestor obiceiuri uneori chiar preoții au luat atitudine. Problema este că atunci când pierdem pe cineva drag suntem uşor influențabili, iar experiența noastră nu o mai împărtășim şi altora.

Pompele funebre în ajutorul nostru.

În București obiceiul este altfel, iar babele nu prea au mare influență.

În luna ianuarie, la începutul lunii, am petrecut pe ultimul drum un prieten. A fost înmormântat în cimitirul Străuleşti 2.

Pompele funebre în ajutorul nostru.

Pompele funebre în ajutorul nostru.

Datorită faptului că a stat mai multe zile la IML Mina Minovici a trebuit depus în capela cimitirului, după nişte reguli sanitare zice-se. Din păcate administrația cimitirului nu a permis priveghiul, capela închizându-se la ora 16. Datorită acestui fapt nici preotul nu a mai vrut să ţină anumite slujbe de seară, stâlpii. Pentru noi, prietenii,  cei care venisem să îl veghem a fost un lucru neplăcut. Din păcate nu am avut ascultare, pentru că nu s-a ocupat o firmă de pompe funebre de acest lucru.

Spre deosebire de această situație am participat la altă înmormântare bazată pe servicii funerare non stop, servicii asigurate de o firmă de pompe funebre.

Atunci am văzut cum decedatul era respectat de organizatori, firma de pompe funebre, făcând în așa fel încât despărțirea să fie mai ușoară.

Pachetele oferite de firma în cauză sunt variate, începând de la cele decontate cu talonul de pensie, până la unele simandicoase de mii de lei. Firma respectivă asigură şi repatrierea cadavrelor din anumite locații de pe glob, contra unor sume decente.

Moartea este o întâmplare în viţa omului, o trecere fără întoarcere. Dacă ne îmbolnăvim există speranța de a ne însănătoși, dar odată trecut pragul în lumea celor drepți nu mai sunt șanse de întoarcere.

Am văzut un obicei în provincie de a pune bani la pieptul decedatului, zice-se ca să îşi plătească vămile. O concepție proastă impusă de babele-ştie-tot. Am auzit preoți care sunt împotriva acestui obicei explicând că decedatul și-a plătit vămile prin faptele bune din viața sa.

Nu sunt un mare practicant al religiei. Merg la biserică atunci când simt nevoia sau în cazuri nefericite când trebuie să petrec un prieten.

Practica din ultimul timp de a se recurge tot mai mult la firmele de pompe funebre este una benefică, ușurând și suferința rudelor defunctului. Erau şi înainte astfel de firme, dar  prea puține aveau experiență.

La fel ca în orice domeniu profesioniștii care au înțeles piața au supraviețuit reușind să își construiască un renume.

Din păcate nu în toate regiunile și localitățile nu există astfel de firme iar babele-ştie-tot controlează piața.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte