Mentinerea la guvernare a PSD, impusă de opoziţie

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Mentinerea la guvernare a PSD

Mentinerea la guvernare a PSD

Mentinerea la guvernare a PSD. Este o necesitate absoluta. Este necesar pentru ca nu avem o opoziţie solidă care să preia sarcina guvernării. În cazul în care se va scinda PSD există pericolul ca în parlament să apară majorități conjuncturale.  Acestea nu vor prezenta garanția unei guvernări serioase, interesele grupurilor, de multe ori diferite,  nefiind unitare. Fiecare va trage în partea sa.

Mentinerea la guvernare a PSD

Greşelile guvernului Grindeanu, dar şi ale liderilor PSD, în principal modul de a trata populaţia, ordonanţele de urgenţă, etc, au erodat încrederea în acest partid şi acest guvern. Arogantul Dragnea a indus în rândul populaţiei ideea că a ajuns la guvernare doar pentru interese proprii.

Răzbunările împotriva contestatarilor din Piaţa Victoriei sau din ţară, nu îi va face pe aceştia să renunţe la proteste. Se vede că înverşunarea a crescut. Chiar dacă manifestațiile au scăzut ca amploare nemulţumirea persistă.

Într-un  articol anterior spuneam că alegerile anticipate nu sunt o soluţie. Nu sunt o soluţie pentru ca nu este nici o altă varianta politica valabilă la PSD. PSD a rămas cam singurul partid din România. PNL se reformează de ani de zile şi tot nereformat rămâne iar celelalte partide nu au nici experiență, nici un electorat fidel.

Din perspectiva mea de olteniţean văd că PNL este un partid mort în oraş. Nu s-a ţinut nici o şedinţă de luni de zile.  Răducu Filipescu i-a învăţat pe cei de la Olteniţa că el este jupânul şi activitatea organizaţiei trebuie să se desfăşoare aşa cum spune el. Aceasta metodă dictatorială este cracteristică şi pentru PSD.

Liderii de partid nu ţin seama de principiul că organizaţia de bază este cea care îi dă puterea, este celula de bază a partidului. Odată ajunşi undeva sus, unde pot lua decizii preiau funcţiile organizaţiilor de bază ale partidului, executându-le apoi  în mod discreţionar.

Aşa s-a ajuns ca PNL să nu mai reprezinte o forţă politică credibilă pe piaţa politicii româneşti şi până nu va schimba modul de organizare nu va fi un partid care să poată guverna România.

Totuşi inexistenţa opoziţiei duce la partidul unic cu tendinţe dictatoriale, aşa cum a ajuns acum PSD. Transformarea Preşedindelui Iohanis în liderul opoziţiei reprezentată de stradă, duce la erodarea credibilității dar şi la reprezentativității acestuia.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte