La urzici în preajma Olteniţei. Atacul câinilor comunitari!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Ieri după amiază am luat bicicleta și am plecat să culeg urzici în împrejurimile Olteniței..  Am mers pe un drum pe care am mai fost: Intrarea Călărași o stradă de circa 3 km lungime, la marginea extremă în zona estică a Olteniţei care trece și pe cimitirul Nou. Am plecat la cules urzici mai mult pentru ca era o vreme frumoasa și pentru a face o tură cu bicicleta. Era doar o expresie, la urzici!

La urzici în preajma Olteniţei

La urzici în preajma Olteniţei

La urzici în preajma Olteniţei captură google maps

Este vorba despre un drum care deservește unele unități de producție dar unde sunt şi multe relicve ale fostei industrii comuniste. Drumul duce şi spre unele zone de pescuit din prejma oraşului. Drumul este marcat cu albastru în imagine.

De la intrarea pe traseul indicat a trebuit să merg pe lângă bicicletă. Câinii flămânzi, scăpaţi din iarnă aveau o atracţie deosebită pentru picioarele mele. Am avut  o pâine la mine, pentru că ştiam: dacă le dai ceva să mănânce câinii se liniştesc. Dar a fost prea puţină.

Câinii erau haite şi haite. Am văzut câteva haite de câini care alergau şi iepurii pe câmp. Când te gândeşti că vânătorii au impus o normă de câţiva câini la turma de oi, pentru  că, spun ei acei câini distrug vânatul. Aceşti câini nu distrug mai rău vânatul?

Atunci m-am apucat să număr câinii care apăreau instantaneu în haite de cate 5-6 şi lătrau la mine. Lătrau pentru că nu am avut curajul să mă mai urc pe bicicletă. După o numărătoare sumară făcută pe tot parcursul am găsit peste o mie cinci sute de câini comunitari (?).

Ca o ciudățenie pot spune că era un văcar cu patru vaci şi zece câini pe lângă el.

  • Salut, ce faci ții  zece câini la patru vaci?
  • Păi ce să fac ăștia au venit și rămân cu mine. Mă apără și de alte haite care altfel m-ar mânca!

Am văzut pe drum şi câteva căţele cu pui în urma lor, iar dintre aceşti câini nici unul nu avea crotaţie în ureche. Nici unul dintre cei care s-au apropiat de mine.

La întoarcere am venit pe bd 1 Decembrie. În mai multe locuri, în special în zona containerelor de gunoi câini cu nemiluita.

În opinia mea situaţia acestor câini a scăpat de sub control.  Organizaţiile  care se ocupă de aceşti câini comunitari ar trebui să se implice mai mult în actiunea de eradicare a acestui flagel. Dacă aceşti câini nu sunt lasati să se înmulțească ne vom trezi ca ne atacă în scara blocului.

Exemple de câini adoptati de straini, se găsesc cateva. În opinia mea singura rezolvare, pentru că nu există nici suficiente adăposturi pentru ei este sterilizarea acestora în masă. Şi această sterilizare nu de formă ci facuta în mod sistematic. se prinde un lot de câini, se sterilizează, după vindecare sunt eliberaţi şi apoi intră în ciclu astăzi.  Campaniile de până acum făcute sporadic numai pentru publicitate, au dat rezultatele actuale.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte