Case la standarde nemțești in Romania

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Case la standarde nemțești in Romania

Case la standarde nemțești in Romania. Simon Maurer

Case la standarde nemțești in Romania

Maurer Imobiliare Brasov” este un exemplu în care o firmă serioasă poate să facă afaceri profitabile şi pe timp de criză fără a face tot felul de speculaţii.

Case la standarde nemțești in Romania

Case la standarde nemțești in Romania

Pentru că în România piaţa constructorilor era suprasaturată de firme care construiau la preţuri uriaşe, apartamente sau vile cu o suprafaţă imensă,  Simon Maurer  a decis să abordeze altfel problema încât apartamentele la o suprafață rezonabilă să coaste mai puțin. El a luat exemplul german atunci când spune: „Daca nemţii pot locui în apartamente de 54-55 mp, atunci românii de ce nu ar putea?”.

Case la standarde nemțești in Romania

Începuturile firmei au sta sub semnul pericolului de faliment, dar spiritul întreprinzător şi hotărârea lui au făcut aşa ca în scurt timp să aibă o companie profitabilă.

Simon Maurer a plecat din România în Germania, împreună cu familia sa, când avea 16 ani şi a revenit după 22 de ani ca să dezvolte această afacere nemaipomenită. Simon Maurer s-a născut într-o familie de saşi, în satul de lângă Sighişoara Noul Săsesc.

Case la standarde nemțești in Romania

Case la standarde nemțești in Romania

Afacerile din România le-a început  în Cluj-Napoca, în 2005, unde a construit 29 de apartamente, în urma unei investiţii de două milioane de euro, reprezentată de capitalul propriu cu care s-a întors din Germania, la care s-a adăugat şi alte mici investiţii ale unor nemţi care doreau să prospecteze piaţa din România.

Primul proiect de la Braşov, finalizat în 2008, a constat în construcţia a 365 de apartamente sub umbrela Avantgarden Braşov şi a fost rezultatul unei investiţii de aproximativ 30 de milioane de euro: un proiect „mic, dar costisitor“, după cum spune antreprenorul: „Noi am profitat de criză şi am adus un concept pe piaţa imobiliară adaptat acesteia: dacă înainte se construiau apartamente foarte mari şi foarte costisitoare, eu am adaptat proiectele de locuinţe construind apartamente cu suprafeţe mai mici şi foarte accesibile”.

Interesant este că Simon Maurer a avut şi perioade în care a fost doborât şi aproape să dea faliment.

Case la standarde nemțești in Romania

Case la standarde nemțești in Romania

Când a venit cu proiectul Avantgarden a avut iniţial mai mulţi investitori alături de el, dar aceştia l-au abandonat susţinând „că este nebun” dacă vrea să  vândă apartamentele la un preţ foarte mic, jumătate din preţul pieţii,  aproape de cel de producţie. . Realitatea a fost de partea sa. A reuşit!

Printre multe alte lucruri care susţin compania este şi atitudinea sa faţă de angajaţi. Ei sunt ca o familie iar promisiunile sale faţă de ei sunt respectate întocmai.

Antreprenorul îşi numeşte angajaţii „colegi“ şi îi consideră esenţiali pentru modul cum a evoluat afacerea sa. „Pentru mine, fluctuaţia de personal ar fi cel mai dureros lucru ce s-ar putea întâmpla şi este aproape inexistentă în prezent în companie.“ Investeşte în pregătirea lor, în participări la training-uri, dar şi în vacanţe.

El a lansat şi conceptul de fericirea angajaţilor, considerând că un angajat mulţumit este totdeauna mai productiv dar şi mai fidel companiei şi angajatorului. La atingerea target-ului de 1000 de apartamente vândute el şi-a dus toţi angajaţii în vacanţă în Turcia.

Orice zi de muncă la firma sa începe cu o rugăciune. Simon Maurer este recunoscător pentru tot ce a primit de la Dumnezeu spune el.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte