Afla de ce sunt importanti aminoacizii

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Afla de ce sunt importanti aminoacizii

Afla de ce sunt importanti aminoacizii

Afla de ce sunt importanti aminoacizii

Orice persoana care practica sportul, precum si cei care isi doresc, pur si simplu, o alimentatie mai sanatoasa, trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa aiba o dieta echilibrata, de calitate si care sa le ofere necesarul nutritional.

Desi stilul alimentar este de o importanta deosebita, putine persoane inteleg cu adevarat cum functioneaza organismul, precum si ceea ce reprezinta aminoacizii. Te afli in aceeasi situatie? Atunci iti voi prezenta in ideile urmatoare ce reprezinta cu adevarat aminoacizii, care este rolul lor si cat de importanti sunt pentru functionarea corpului tau, implicit pentru dezvoltarea musculara.

Ce sunt aminoacizii?

Pentru a putea sa intelegi ce reprezinta aminoacizii va trebui sa aducem in discutie una dintre elementele de baza din dieta, un macronutrient de care toti am auzim – proteina.

Proteinele sunt folosite pentru a reface, a mentine sau a dezvolta tesutul muscular. Cu toate acestea, corpul nu poate asimila corespunzator proteinele daca nu sunt prezenti aminoacizii. Organismul uman este capabil sa produca o parte dintre aminoacizi, insa ceilalti va trebui sa-i obtinem din alimentatie. Cei din urma se numesc si aminoacizi esentiali.

Ce sunt proteinele complete?

Foarte probabil ati mai auzit in anumite articole sau din diferite surse, termenul de proteine complete. Ce inseamna mai exact acest lucru? Ei bine, aici referirea se face tot la aminoacizi. Sursele de proteine complete sunt practic cele care ofera un numar complet de aminoacizi esentiali.

Ca de exemplu, laptele, ouale, pestele, precum si anumite surse vegetale, cum ar fi fasolele, sunt considerate surse de proteine complete.

In cadrul alimentatiei foarte probabil vei consuma si alimente care au proteine de o calitate mai scazuta, adica nu au in compozitie toti aminoacizii esentiali.  Cu toate acestea, chiar si doua surse de proteine de calitate scazuta, daca sunt combinate intr-un mod eficient, vor putea asigura aportul optim de aminoacizi, insa acest lucru deja devine prea complicat, asa-i?

Care este solutia mai simpla?

Ei bine, oamenii de stiinta si experti din lumea fitness-ului, in baza a numeroase teste si experimente stiintifice, au reusit sa creeze produse, cu ajutorul unor formule speciale, astfel incat sa ofere alimentatiei numarul necesar de aminoacizi. Astfel au aparut suplimentele alimentare bogate in aminoacizi.

Un foarte bun exemplu in acest sens este chiar produsul comercializat de sci-mx.ro, intitulat SCI-MX Nutrition 100% Pure Glutamine. Acesta este deosebit de eficient pentru toti cei care isi doresc sa maximizeze recuperarea musculara. De ce este acest lucru important? Afla ca atunci cand mergi la sala si te antrenezi intens, desi musculatura este pompata, adevaratul progres se va putea observa abia dupa ce fibrele musculare se vor reface, nicidecum exact in acel moment. Faptul ca produsul anterior mentionat reuseste sa accelereze refacerea musculara va face si rezultatele sa apara mai rapid.

De asemenea, asa cum am precizat si la inceputul acestui articol, aminoacizii oferiti vor ajuta la sinteza completa a proteinelor, astfel incat organismul sa beneficieze pe deplin de acest macronutrient indispensabil dezvoltarii musculaturii.

Asadar, ai inteles acum de ce sunt atat de importanti aminoacizii? Practic, fara a avea aminoacizii esentiali nu vei putea sa asimilezi cum trebuie proteinele, iar efectele nu vor fi sub nici o forma cele pe care ti le doresti.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.