De ce a prosperat Germania dupa al doilea razboi mondial

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
De ce a prosperat Germania dupa al doilea razboi mondial

De ce a prosperat Germania dupa al doilea razboi mondial

Înfrângerea Germaniei naziste lăsa această ţară cu datorii imense.

Primul Război Mondial a luat sfârșit pe 28 iunie 1919,atunci când a avut loc semnarea Tratatului de la Versailles. Germania,marele perdant,trebuia sa plătească o suma de bani ca reparații de război statelor atacate. Suma era undeva în jurul a 270 de miliarde de mărci germane, însă aceasta suma a fost diminuata,ulterior,la 226 de miliarde de mărci germane. Sub acest spectru,Germania amenința cu insolventa în ideea ca, într-o asemenea situație,singurii care au ceva de pierdut sunt creditorii. De data aceasta, Germania era supra-îndatorată după pierderea Primului Război Mondial și era presata de doua tipuri de creditori: cei care trebuiau să primească banii sub forma reparațiilor si creditorii privați,care dețineau datoria privata a guvernului german,a municipalităților, a băncilor sau a industriei. Aceasta datorie a crescut pana la 4 miliarde de dolari și două treimi din aceasta datorie era deținută de americani – bănci, investitori și alți creditori. sursa Historia

De ce a prosperat Germania dupa al doilea razboi mondial

Prin manevre abile guvernul german a reușit să păcălească o lume întreagă şi să nu mai plătească aproape nimic.

De ce a prosperat Germania dupa al doilea razboi mondial

De ce a prosperat Germania dupa al doilea razboi mondial

România, și ea protagonistă a Primului Război Mondial a trebuit să plătească datorii exagerate către URSS. Poate dacă şi România ar fi beneficiat de aceeași clemență și de un Plan Marshall ar fi reușit să ajungă la aceleași performanțe, dacă nu şi mai mari decât Germania.

Românii, băieţi cu fundul la înaintare au renunța la datoria istorică de la 30 iunie 1944 când BNR comunica către Banca Reglementelor Internaționale de la Basel ca Germania înregistra o restanta la contractul de Clearing de 545 milioane RM (Reichsmark – adică mărci imperiale germane). …..

Pe 16 august 2010 parlamentara germana Ulla Jelpke a adresat Guvernului Germaniei o interpelare, solicitând un punct de vedere oficial asupra acestui posibil sold neachitat de Casa de Compensație din Germania către România, reprezentată de BNR.

Răspunsul Guvernului German, prin Ministerul de Finanțe de la Berlin, a venit neașteptat de repede, chiar în aceeași zi (!). Un raspuns previzibil, prin care Ministerul Finanțelor de la Berlin spune ca România a renunțat la orice pretenție materiala fata de Germania, prin semnarea Tratatului de Pace de la Paris, din 10 februarie 1947……. sursa Efemeride

În acest context faptul că Donald Trump invocă datoria germană de 346 de miliarde de euro pe care Germania l-ar avea faţă de Alianţa Nord-Atlantică, mi se pare un capăt de drum. Germania trebuie să îşi plătească datoriile istorice pentru a intra în cadrul țărilor civilizate. Altfel începem să o considerăm ca pe o nouă formă de manifestare internațională a ideilor de sorginte fascistă.

Germania este reprezentanta rasei pure care poate să îşi bată joc chiar şi de eci acre au învins-o. Germania este un pericol mai mare pentru pacea Europei şi a lumii decât Rusia.

Citeste şi :  Trump o SFIDEAZĂ pe Merkel: i-a pus pe masă o factură de 300 miliarde de dolari

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte