Suplimentele alimentare şi întoarcerea la sănătate

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Suplimentele alimentare. Îndepărtarea noastră de natură, de alimentaţia naturală a produs de-a lungul timpului o serie de dezechilibre în organismul nostru, incidenţa bolilor de nutriţie fiind tot mai mare.

Suplimentele alimentare şi întoarcerea la sănătate

Suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare şi sănătatea noastră

Suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare şi sănătatea noastră

De câteva decenii se încearcă prin diverse suplimente de hrană să se combată efectele negative ale alimentaţiei moderne, bazate pe alimente nesănătoase suprasaturate de tot felul de elemente chimice dăunătoare cum ar fio pesticidele, nitraţii şi nitriţii, antibioticele din hrana animalelor, etc.

Suplimentele de hrană (suplimente nutritive) sunt preparate condiționate sub formă de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au în compoziția lor nutrienți (macro – și micronutrienți) și/sau alte substanțe comestibile, care sunt consumate în cantități definite, în mod suplimentar față de aportul alimentar obișnuit, conform „Normei  privind utilizarea suplimentelor de hrană din 13.12.2000”.

Directiva 46/2002 şi  Directiva 37 / 2006, legislaţia Uniunii Europene privind suplimentele alimentare,  a fost transpusă şi în România, fiind reglementată treptat. Ordinul 1214/2003 al ministrului sănătăţii; Ordinul 622/2004 al ministrului sănătăţii; Ordinul comun 244/401/2005 al ministrului sănătăţii, al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Legea 412/2004 şi Legea 491/2003, Ordinul comun MAPDR/MS/ANSVSA 1228/2005/244/63/2006.

Prin stabilirea unor norme legale se reuşeşte o mai bună cunoaştere a acestora pentru ca să nu fim păcăliţi cu diferite produse contrafăcute.

Eu cumpăr de ani de zile aceste suplimente, care îmi sunt necesare de la un magazin online suplimente,  Alfa Suplimente.

Produsele comercializate de aceștia sunt aparţin mai multor branduri cum sunt:  BSN, Dymatize, easy body, Gaspari, Invictus, Muscletech, Nutrend, ON, Universal.

Vreau să subliniez că toate produsele sunt obţinute din ingrediente naturale, dar concentrate în pastile pentru a fi mai eficiente şi a putea fi administrate în dozele necesare.

La rândul lor produsele sunt împărţite în funcţie de destinaţia lor în categorii: Proteine, Proteine masa musculara, Aminoacizi, Creatina, Pre-Workout/Energie, Vitamine/minerale, Slăbire/Ardere grăsimi, Articulații, Natural Testosteron.

Pentru a folosi aceste suplimente este bine ca să consultaţi medicul de familie sau medicul specialist pentru că înţelegerea efectului acestora de multe ori ne poate scăpa şi astfel să apară efecte adverse nedorite.

Îmi aduc aminte de povestea spusă de părinţii mei precum că eu am avut noroc fiind salvat de la moarte, când  eram un copil de 6 luni, bolnav de pneumonie,  pentru că au găsit cu mare greutate penicilină injectabilă. Era la începutul anilor ’50 când nu se cunoșteau alte antibiotice.

Ca un făcut fiica mea a avut în 1984 nevoie de gentamicină injectabilă pentru o afecţiune ORL. În acel an acest antibiotic era unul de top şi greu de găsit ca penicilina în anii ’50. Am găsit cu greu medicamentul la timp. Gentamicina este de 30 de ori mai puternică decât penicilina.

Ei bine de la acea vreme organismul uman a suferit transformări aşa că imunitatea sa, ca şi medicamentele folosite au devenit tot mai complexe şi pe zi ce trece mai puţin eficiente.

O alimentaţie bazată pe resurse naturale, aşa cum sunt suplimentele nutritive ne întoarce la vechea formă de imunitate naturală, iar medicamentele folosite în tratamente vor reveni în matca lor naturală.

Reîntoarcerea la natură ne poate oferi leac pentru multe boli şi o viaţă mult mai sănătoasă.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.