Scandalul în jurul Fondul de Pensii Administrat Privat NN (Pilonul II)

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Scandalul în jurul Fondul de Pensii Administrat Privat

Scandalul în jurul Fondul de Pensii Administrat Privat imagine a scrisorii sursa foto News.ro

Scandalul în jurul  Fondul de Pensii Administrat Privat NN (Pilonul II) ca urmare a mesajului trimis prin mail de această instituție membrilor săi:

În ultimele săptămâni, au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private. Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influențate de decizii politice precum înghețarea valorii procentului din venitul brut aferent contribuției la fondul de pensii, blocarea parțială sau integrală a virării acestei contribuții sau naționalizarea sumelor acumulate până acum în conturile viitorilor pensionari.”

Scandalul în jurul Fondul de Pensii Administrat Privat NN (Pilonul II)

Prinde contur şi se pare că declaraţia conducerii ASF parca ma fece sa cred ca cei de la NN au avut dreptate:

Parlamentul și, respectiv, Guvernul au în competența lor să majoreze sau să micșoreze alocațiile bugetare viitoare, fără să afecteze în niciun fel contribuțiile trecute. Și, eventual, mai pot să schimbe, prin lege, administrarea privată în administrare de stat, ceea ce nu înseamnă “naționalizare”. Schimbarea administratorului nu afectează drepturile pe care cetățenii le au în Fondurile din Pilonul II. Poate să afecteze numai eventualele câștiguri suplimentare din randamente, având în vedere că fondurile administrate privat se plasează în active financiare purtătoare de dobânzi, cupoane sau câștiguri de capital, pe când fondurile administrate de stat nu sunt purtătoare de dobânzi, apreciază ASF. Sursa Realitatea net

Spun că mă face să cred că afirmația celor de la NN nu este departe de ceea ce pregăteşte guvernul PSD, ţinând seama de modul în care a încercat sa introducă în februarie cele două ordonaţe care au scos lumea în stradă.
Poate şi din această cauză Autorităţile române, recte guvernul şi PSD au reacţionat aşa de vehement şi au amendat NN.  Faptul că se pregateşte o mişcare cu aceste fonduri pentru a acoperii gaura de la buget generată de măririle exagerate de pensii şi salarii este mai mult decât sigur, pentru ca fara foc nu iese fum. Probabilş  NN nu a vrut sa îşi compromită sursa şi au preferat ca scandalul sa se opreasca aici. Viitorul va arata de ce mai sunt în stare guvernul PSD

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.