Care hidropompa este mai potrivita pentru tine: submersibila sau de suprafata?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Care hidropompa este mai potrivita pentru tine: submersibila sau de suprafata?

Care hidropompa este mai potrivita pentru tine: submersibila sau de suprafata?

Gamele foarte diverse de pompe submersibile  si de pompe de suprafata existente acum in magazinele de specialitate, fie ele fizice sau de pe net, pot ca sa il faca pe orice potential cumparator ca sa devina nesigur si sa se intrebe multa vreme ce e mai bine sa aleaga: o pompa pe care sa o poata scufunda in lichidele ce trebuie mutate, evacuate, dintr-un anume loc in altul sau mai degraba o pompa care functioneaza de la nivelul solului (de pe uscat).

Care hidropompa este mai potrivita pentru tine

Fie ca ne referim la categoria de pompe de suprafata sau la cea de pompe submersibile, exista in ambele cazuri avantaje si dezavantaje, indiferent ce tip de echipament de pompare casnica vom alege.

Aparent, pompele de suprafata sunt mai fiabile, deoarece aceia ce le folosesc pot ca sa aiba un acces mai usor la ele, dar trebuie sa nu uitam si faptul ca ele au nevoie ca sa fie protejate de conditiile de mediu neprielnice, de vandalism si chiar de furt.

Astfel, multe dintre ele nu fac fata cu succes gerurilor iernii, ploilor torentiale, necesitand o mare grija din partea utilizatorilor pentru ca apa sa nu patrunda sub carcasa, la motor, deteriorandu-l.

In plus, ele sunt si consumatoare mai mari de energie, deoarece apa trebuie intai aspirata, pentru a ajunge la pompa, in comparatie cu o pompa submersibila care, prin definitie, este o pompa care functioneaza scufundata chiar in lichidul pe care il va pompa.

Fiind amplasata in curte, asadar fiind vizibila, o pompa de suprafata poate ca sa fie o tentatie pentru hoti, mai ales daca este de dimensiuni relativ mici, motiv pentru care ea poate ca sa fie sustrasa cu usurinta in lipsa proprietarului si a unui sistem de protectie si paza a proprietatii eficient.

In schimb, o pompa submersibila nu se vede, asa se face ca nu reprezinta decat in rare cazuri o tentatie imediata pentru infractori.

In categoria de dezavantaje, pompele submersibile sunt mai greu de reparat, daca apar probleme in functionare, accesul la ele facandu-se mai dificil, precum va imaginati.

Din cauza caracteristicilor speciale ale acestui tip de pompa, reziduurile din apa respectiva pot ca sa deterioreze motorul, utilizatorul neavand o vizibilitate buna la ceea ce se intampla acolo.

Pompele submersibile sunt mai ieftine, in general, dar au nevoie de revizii regulate, pentru a functiona la niste parametri buni cat mai multa vreme.

In replica, intretinerea pompelor de suprafata este mult mai usoara, cei ce se pricep avand un acces simplificat la componentele interne ale echipamentului respectiv.

Specialistii in pompe afirma ca o pompa de suprafata bine intretinuta are o durata si de pana la patru ori mai mare decat o pompa submersibila.

Intrati pe site-ul hidropompe.ro pentru detalii si pentru a va comanda hidropompa cea mai potrivita pentru necesitatile dvs.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.