Febra sirenelor de alarmare. O joaca de-a războiul?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

În urmă cu câteva zile România a fost cuprinsă de febra sirenelor de alarmare. O joaca de-a războiul?
Exemplul Olteniţei est unul clasic: nimeni nu a ştiut ce s-a dorit cu aceste goarne. Ştiu că atunci când vrea muşchii lui primarul scoate nenumărate materiale publicitare sub denumirea de Jurnalul de Olteniţa. Acum nici o notiţă. Cine s-a uitat la televizor a bănuit ce se va întâmpla şi care a fost scopul! Marea masă a populaţiei însă nu a înţeles nimic. Repet eu vorbesc de Olteniţa şi sigur situaţia este generală pentru toată ţara.

Febra sirenelor de alarmare

Febra sirenelor de alarmare

Febra sirenelor de alarmare şi răspunsul ISU Călăraşi

Eu l-am considerat ca pe un exercițiu pentru apărare antiaeriană. Neavând informaţii suficiente m-am adresat ISU Călăraşi cerând unele lămuriri. Iată ce mi-au raspuns după 2 zile:

Singura concluzie ce se poate trage este că populația civilă din Oltenita nu este apărată împotriva nici unui atac fie el aviatic fie chimic, fie de orice altă natură în contextul în care aceste atacuri s-au înmulțit la nivel mondial.

O altă nedumerire pornește de la declarația lui Petre Ţone Primarul Olteniţei din Jurnalul de Călăraşi. Este pentru mine o declarație a unui om care nu este interesat de orașul pe care îl conduce. Iată mai jos articolul respectiv:

Febra sirenelor de alarmare

Febra sirenelor de alarmare

Faptul că au trecut 30 de ani de la cutremurul din 1977 nu prezintă nici o garanție că nu pot apărea efecte dramatice la un nou cutremur. Asta mai ales că în oraș majoritatea subsolurilor blocurilor datorită faptului că au stat în apă au devenit fragile. Dar aşa gândeşte nea Petrică Ţone!

La fel cum Palatul Victoria nu pare interesat de siguranţa cetăţenilor săi, nici Palatul Primăriei Olteniţa nu pare interesat. Oricum ei, aleşii (oamenilor nu ai lui Dumnezeu) au asigurate adăposturi.

Ca o curiozitate: de ce Popa Popilor (ÎPS Patriarhul Daniel) din România îşi costrucție şapte adăposturi antiatomice sub noua Catedrală a (obiduirii) Mânturii neamului.

Din păcate nu pot să mai arunc vreo anatemă asupra primarului Olteniţei, pentru că el este rezultatul politicii româneşti.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte