Mafia taximetristilor vrea sa se impuna

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Mafia taximetristilor vrea sa se impuna

Mafia taximetristilor vrea sa se impuna în România

Mafia taximetristilor

Un titlu de pe Realitatea net “Protest de amploare în fața Guvernului! Piața Victoriei, blocată până la 21.00” m-a determinat să scriu rândurile de mai jos.

Mafia taximetristilor vrea sa se impuna

Anul trecut am venit din Italia şi la ora 23 am căutat un taxi de la aeroport spre o locaţie din Bucureşti.  De abia începută discuţia cu unul din cei trei taximetriști care aşteptau în staţia de taximetre, şi mă lovesc de refuzul lor de-a face un transport legal. Nu știu care dintre ei îmi spune: “Nu mă mişc de pe loc fără 100 lei. Apoi pornesc aparatul”

Supărat pe ei, nervos, am plecat din staţie. În cele din urmă am găsit autobuzul care face legătura din Aeroport şi Piaţa Unirii. Am plecat cu acesta până în Piața Unirii. Pentru că trebuia să ajung undeva pe la parcul IOR, am căutat un alt taxi. Când auzeau de destinaţie şoferii de taxi spuneau că nu vor să se întoarcă goi de acolo, ba unii spuneau că merg dacă le plătesc şi drumul de întoarcere.

Mafia taximetristilor vrea sa impună un mo

Uber un sistem modern şi civilizat de taximetrie

Disperat ca era deja trecut de miezul nopții, aproape unu noaptea, am început să sun la numerele dispeceratelor de taxi să comand telefonic un taxi. Toate au spus că nu au şoferi disponibili în zonă şi să revin mai târziu, cu toate că maşinile lor erau în staţie dar cum am mai spus refuzau.

La un moment dat vine un şofer mai îndrăzneţ care îmi spune de la obraz: Nene dacă vrei te duc eu dar dai 100 de lei şi plătești și ceasul! Am rămas mut! Este drept că nu aveam atâţia bani pentru că în Italia fusesem într-o mică vacanţă şi nu aveam pregătiţi pentru întoarcere decât 50 de lei.

În cele din urmă îndrăznesc să sun un prieten şi să îl rog să vină să mă ia de unde eram. Din păcate avea maşina stricată, dar pentru că avea pe telefon instalată aplicaţi UBER a comandat pentru mine un taxi de la ei.

Când a sosit maşina comandată vreo doi taximetriști care erau în zonă au sărit să strice mașina  de la Uber. I-am calmat spunând ca este fratele meu soferul şi apoi am plecat imediat spre destinaţie. Am platit cu 5 lei mai mult pe cursa al cărei preţ normal cu taxiul clasic îl cunoşteam. Am primit şi chitanţă de la om iar eu am fost foarte mulţumit.

Ei bine menţinerea unei astfel de stări mafiote  în reţeua de taximetre este scopul demonstarţiei de astăzi. Aşa nu va mai exista control din partea statului asupra afacerilor negre din domeniu.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.