Zeii din Parlamentul Romaniei: “O naţiune îşi poate pierde teritoriul, populaţia, capitala şi armata, dar rămâne vie şi trează atât timp cât continuă să fie întrupată de Parlament”

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Zeii din Parlamentul Romaniei

Zeii din Parlamentul Romaniei. “O naţiune îşi poate pierde teritoriul, populaţia, capitala şi armata, dar rămâne vie şi trează atât timp cât continuă să fie întrupată de Parlament.” Călin Popescu Tăriceanu

Zeii din Parlamentul Romaniei

Câteva declaraţii recente ale unor persoane sus puse în actuala structură statului român m-au făcut să mă gândesc: „pentru ce au mai murit oameni în decembrie 1989.”

Zeii din Parlamentul Romaniei

O afirmaţie stupefiantă, dar şi inconştientă,  mi se pare cea făcută de Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, 26 aprilie 2017  în discursul său ţinut cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Prima Ședință a Parlamentului de la Iași, capitala regală : „O naţiune îşi poate pierde teritoriul, populaţia, capitala şi armata, dar rămâne vie şi trează atât timp cât continuă să fie întrupată de Parlament. Parlamentul României a fost atunci centrul rezistenţei morale și legale, fermentul care a redat românilor încrederea în viitor şi în destinul naţiunii, instituţia care, în cel mai disperat moment al istoriei româneşti, pregătea deja reconstrucția țării și unirea tuturor românilor.”

Eu îl întreb pe acest narcisist, dacă „o naţiune pierde teritoriul, populaţia, capitala şi armata…” pe cine mai reprezintă parlamentul, pentru cine face și emite legi? Atât de mult li s-a ridicat unora puterea la cap încât se cred zei. Dar până și zeii aveau nevoie de muritori de rând ca să îi aduleze. Nici măcar Ceauşescu nu a avut curajul ca să emită o astfel de judecată.

Zeii din Parlamentul Romaniei

Zeii din Parlamentul Romaniei

Pe aceeaşi linie, Şerban Nicolae, alături de semenul său Călin Popescu Tăriceanu, într-o şedinţă a conducerii Senatului de la începutul lunii aprilie, aduce injurii şi acuze senatorului USR, Mihai Goţiu. Disputa dintre Şerban Nicole şi Mihai Goţiu n-a plecat de la un proiect de lege aflat pe ordinea de zi, ci de la faptul că liderul senatorilor PSD şi-a amintit că Mihai Goţiu l-a acuzat, într-o conferinţă de presă, că „face legi pentru corupţi“.

Ce este deranjant este limbajul de mahala al senatorului care îndemna oamenii să iasă în stradă pentru contramanifestații în iarnă, dar şi a celui care face diferențe majore între ei cei aleşi şi cetăţenii de rând.

Tot acest parlament care până la urmă nu ştim pe cine slujeşte – România tuturor sau România lor – susține un guvern antinaţional.

Zeii din Parlamentul Romaniei

Zeii din Parlamentul Romaniei. Botniţa pe care vor să ne-o pună Zeii din Parlament

Un exemplu este cred de ajuns. Guvernul actual al României a renunțat la contractele în favoarea armatei pentru achiziţionarea de coverte, autoblindate, etc în favoarea rachetelor Patriot americane, care sunt deja depășite moral, existând alte armamente de acest tip mult mai performante. Este o tradiţie a guvernelor României de a pupa în c.r pe americani, aşa cum a fost atunci când guvernul României de la acea vreme a renunţat la avioane noi de luptă de tip Gripen în favoarea avioanelor americane F-16 la mâna a doua. Gripen dorea să construiască aceste avioane în România.

Poate oamenii ar trebui să conștientizeze că în parlament sunt slujitorii poporului, ai alegătorilor şi nu stăpânii acestuia şi să le ceară socoteală.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.