Cum alegi cea mai bună firmă de servicii funerare în vederea repatrierii unei persoane dragi

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cum alegi cea mai bună firmă de servicii funerare în vederea repatrierii unei persoane dragi

Cum alegi cea mai bună firmă de servicii funerare în vederea repatrierii unei persoane dragi

Ai primit vestea cumplită că o rudă din străinătate a murit și nu știi cum să procedezi ca s-o aduci acasă? Orientează-te către o firmă de servicii funerare care se ocupă cu repatrierea. Vei avea, astfel, garanția că omul drag este adus în țară repede și în cele mai bune condiții.

Cum alegi cea mai bună firmă de servicii funerare în vederea repatrierii unei persoane dragi

Iată ce condiții trebuie să îndeplinească firma ca să-i poți încredința o sarcină atât de importantă și delicată cum este transportul unei persoane pe care ai iubit-o.

Ce condiții trebuie să îndeplinească firma

O firmă de servicii funerare care se ocupă cu repatrierea trebuie să asigure, în primul rând, transportul în condiții de siguranță.
De aceea, asigură-te că deține mașini speciale, omologate. Autoturismele destinate repatrierii sunt prevăzute cu instalație frigorifică de ultimă generație. În plus, sunt autorizate atât în țară, cât și internațional pentru efectuarea transportului.
Dacă repatrierea decedatului din Germania, Austria, Olanda, etc., se face pe calea aerului, firma trebuie să asigure preluarea de la aeroport și transportul sicriului acasă sau la cimitir.
Totodată, personalul unei firme de încredere este autorizat și are experiență în domeniu.
De asemenea, firma funerară trebuie să asigure transportul în sicrie speciale pentru transport internațional (lemn+zinc).Pe lângă toate dotările necesare, firma trebuie să prezinte garanția punctualității și a seriozității.
Dacă societatea funerară se va ocupa și de actele necesare repatrierii, va percepe un tarif mai mare.
Nu te orienta către firmele ce promit cele mai mici prețuri. O firmă cu experiență, ce asigură calitate, își menține tariful corect, în conformitate cu serviciile oferite.
Prețul variază în funcție de serviciile și produsele solicitate, dar și de distanța de la care se face repatrierea.
Încheierea contractului, obligatoriu
Înainte de a demara procedura de repatriere, trebuie să închei cu firma mortuară un contract. Este obligatoriu ca acest contract să aibă clauze clare, pe care firma se angajează să le respecte întocmai. Acestea prevăd timpul de repatriere, conțin specificații legate de sicriu (zinc+lemn), mașină (prevăzută cu instalație frigorifică). Contractul trebuie să conțină datele de identificare fiscală a societății funerare.
Tot prin contract, firma va menționa pentru ce servicii își asumă, exact, responsabilitatea. Dacă societatea funerară se va ocupa de întocmirea actelor necesare repatrierii, și acest lucru va fi specificat în contract.
Evident, transportul internațional funerar se va efectua numai în condițiile prevăzute de legislația țării unde a avut loc decesul, potrivit normelor internaționale în vigoare.

Formalități necesare pentru repatriere

O firmă cu vechime, care se ocupă cu transportul funerar, trebuie să respecte anumite formalități pentru repatrierea persoanelor decedate. Iată care sunt cele mai importante:

  • Întocmirea actelor necesare: certificat constatator de deces, eliberat de autoritățile din țara în care a avut loc decesul, pașaport mortuar, autorizație de transport funerar, adeverintă de înhumare, certificat de îmbălsămare.
  • Asigurarea transportului în sicrie speciale (sicriu din lemn de esență tare + sicriu de zinc, prevăzut cu purificator), cu mașini omologate, dotate cu sistem frigorific, cu personal autorizat.
  • Înregistrarea decesului la autoritățile locale sau la Consulatul Român.
  • Dacă decesul a avut loc în urma unui accident, trebuie anunțate autoritățile locale.

În concluzie, în vederea repatrierii, alege o firmă serioasă, cu vechime. Numai așa vei avea garanția calității. După aducerea defunctului în țară, aceeași firmă îți poate oferi și servicii complete de înmormântare sau incinerare decedati.
O firmă cu experiență de peste 15 ani în domeniu, ce corespunde tuturor cerințelor de profesionalism, este Funerare Rainbow Dorobantu. Efectuează transport funerar internațional din Europa, dar și din state din afara Uniunii Europene, inclusiv din Statele Unite ale Americii. În plus, poate oferi servicii complete de înhumare/incinerare.
Poți contacta reprezentanții firmei pe site-ul funerare-rainbow-dorobantu.ro sau la telefon 0753.30.40.50.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.