Ciclismul este o optiune sanatoasa. Studiile arata ca ciclismul catre locul de munca reduce cancerul si bolile cardiace

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Ciclismul este o optiune sanatoasa. Doriti sa traiti mai mult si sa eliminati riscurile imbolnavirii de cancer sau a afectiunilor cardiace? Nimic mai simplu! Folositi bicicleta pentru a va deplasa intre locul de munca si casa! Studiile realizate de specialisti au evidentiat clar efectul benefic al ciclismului in prevenirea cancerului si a afectiunilor cardiace! Rezultatele sunt cat se poate de concludente in acest sens: daca introducem acest nou obicei in viata noastra, riscul imbolnavirii de cancer sau de boli cardiovasculare se reduce la jumatate!

Ciclismul este o optiune sanatoasa

Ciclismul este o optiune sanatoasa

Studiul s-a efectuat pe un numar de 250.000 de navetisti din Marea Britanie si s-a intins pe durata a 5 ani. Mai mult, acelasi studiu a evidentiat faptul ca si mersul pe jos poate contribui la eliminarea riscurilor de imbolnavire, ciclismul ramanand, totusi, cea mai avantajoasa solutie, fata de utilizarea mijloacelor de transport publice sau a masinii personale.

Echipa din Glasgow a mai concluzionat ca ciclismul a fost cu mult mai usor adoptat ca obicei nou in rutina zilnica de viata, decat mersul la sala.

Studiul de 5 ani a comparat persoanele care au avut o naveta activa cu cei stationari. Din cei din urma, care au folosit masina personala sau mijloacele de transport publice pentru a se deplasa catre serviciu, cca 2.400 au murit, cca 2.700 au fost diagnosticati cu cancer si cca 1.100 au dezvoltat afectiuni cardiace. In paralel, printre cei care au practicat ciclismul obisnuit, studiile au evidentiat reducerea riscului de deces din orice cauza cu 41%, incidenta cancerului cu 45%, a bolilor de inima cu 46%. Ciclistii au parcurs in medie 30 de mile pe saptamana, dar cu cat distanta parcursa este mai mare, procentele erau mai bune in ceea ce priveste ameliorarea problemelor de sanatate.

Mersul pe jos reduce si el riscul afectiunilor cardiace, dar distanta parcursa trebuie sa depaseasca 6 mile pe saptamana.

“Aceasta este o dovada clara ca persoanele care se deplaseaza intr-o maniera activa, in special cu bicicleta, prezinta riscuri mai mici de imbolnavire si deces!” a concluzionat Dr. Jason Gill de la Universitatea din Glasgow, pe BBC News.

Ciclismul este o optiune sanatoasa. De ce?

  • Pe langa efectele benefice pe care, incontestabil, ciclismul le are asupra sanatatii populatiei, dezvoltarea lui poate fi privita si ca un factor economic benefic, pentru ca necesita crearea unei infrastructuri urbane adecvate, piste de biciclte si spatii de parcare special concepute atat la locurile de munca cat si in alte institutii de interes public.
  • Dezvoltarea ciclismului, datorita disponibilitatii celor interesati de ciclism sa investeasca intr-un echipament cat mai performant, va duce la crearea de locuri noi de munca si la dezvoltarea unor retele specializate de desfacere, dar si de service pentru biciclete.
  • Efectul benefic al ciclismului este explicat si de posibilitatea de reglare a greutatii, atat in cazul persoanelor supraponderale – prin arderea grasimilor, dar si in cazul persoanelor subponderale – prin dezvoltarea masei musculare si reducerea inflamatiilor in organism.
  • Ciclismul este considerat mai eficient decat mersul pe jos pentru ca ofera ocazia unui efort mai intens si de durata mai lunga.
  • Studiile arata ca oamenii sunt mai interesati sa introduca ciclismul in rutina lor zilnica decat sa mearga regulat la sala, deci, este mult mai probabil sa ne propunem sa mergem pe bicicleta si sa ne si tinem riguros de acest obicei, decat sa practicam exercitii intense, zilnic, la o sala de fitness.
  • Ciclismul ofera posibilitatea de a petrece mai mult timp in aer liber si, practicat in familie, poate deveni un obicei bun, aducător de multe beneficii incontestabile.

Sursa articol aici

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte