Cati bani investesc americanii in ciclism?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Cati bani investesc americanii in ciclism? Daca credeti ca ati cheltuit foarte multi bani pentru a calatori cu bicicleta, sunteti departe de a fi singurul, potrivit studiilor publicate recent. In prezent, aproape 100 de miliarde de dolari sunt cheltuiti anual pe biciclete si mersul pe doua roti!

Cati bani investesc americanii in ciclism?

Asociatia Industriei in aer liber – The Outdoor Industry Association (OIA) – a lansat a treia editie a studiului privind economia de recreere in aer liber, iar in Statele Unite ale Americii ciclistii cheltuiesc sume mari pentru a se plimba cu bicicletele. Potrivit raportului organizatiei din Boulder Colorado, suma a ajuns la pragul de 100 de miliarde de dolari!

Cati bani investesc americanii in ciclism? Ciclism in America

Ciclism in America sursa foto transamerica2010.wordpress.com/

Dintre cele 887 de miliarde de dolari despre care se estimeaza ca sunt cheltuiti in fiecare an pentru activitati recreative in aer liber, aproximativ 97 de miliarde de dolari se duc spre ciclism si alte sporturi pe roti.

Aproape 14 miliarde de dolari sunt investiti in echipamente, iar restul de 83 de miliarde de dolari sunt folositi pentru alte dotari care sa permita calatoriile in toata tara. Deloc de neglijat este faptul ca estimarile realizate de OIA ajuta la crearea a cca 850.000 de locuri de munca in industria outdoor.

Promovarea recreerii in aer liber si investitiile realizate de guvern in mai multe piste de biciclete, benzi si drumuri verzi – cum ar fi cea de 32 de mile care urmeaza sa fie construita in Manhattan in urmatorii ani – este de o mare importanta, devenind aproape vitala nu numai pentru sanatatea publica, ci si pentru dezvoltarea economica a tarii!

Potrivit studiului, americanii cheltuiesc aproape triplu pentru activitati de recreere in aer liber, fata de cat investesc anual in benzina!

Dincolo de aspectele financiare, extrem de reale si de concludente, raportul realizat de Southwick Associates indica totodata faptul ca nivelul crescut inregistrat in sfera recreerii in aer liber contribuie considerabil la cresterea bunastarii populatiei, la reducerea criminalitatii. Mai mult – el aduce importante beneficii in educatie si chiar amelioreaza vizibil simptomele copiilor diagnosticati cu ADHD!

Pentru a ilustra ca bicicletele si ciclismul de succes pot crea adevarate comunitati, OIA evidentieaza orase precum Richmond si Virginia (gazda a Camionatelor Mondiale de Ciclism din 2015).

Richmond Regional Ride Center, sub indrumarea bipartizanului Virginia Outdoor Recreation Caucus, a contribuit la crearea a 70 de mile de trasee de ciclism montan pentru incepatori si avansati, care se intinde pe trei parcuri diferite, in cea mai mare parte in Richmond. Astfel, proliferarea ciclismului in intreaga tara devine un obiectiv evident!

Studiul arata ca “Activele americane de recreere in aer liber sunt un bun comun al tuturor cetatenilor! Padurile publice si cursurile de apa apartin fiecarui american si sunt coloana vertebrala a economiei noastre de recreere in aer liber! Ele intrunesc o promisiune pentru prosperitate si bunastare! Si, pentru ca este dreptul nostru sa ne bucuram de ele, devine responsabilitatea noastra sa investim in ele!”

Toate aceste cifre impresionante ar putea servi drept parghie in lupta continua pentru dezvoltarea infrastructurii de piste de biciclete in intreaga tara. Puterea de cumparare a biciclistilor este imensa si mereu in crestere, ei fiind continuu in cautarea celor mai noi si performante dotari! Totodata, bicilistii cauta constant locuri sigure si accesibile persoanelor de orice varsta, pentru a desfasura activitati in aer liber, pentru a se recrea si a merge cat mai mult cu bicicleta!

Sursa aici

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte