Case de vacanta in pustietate, moderne şi pe gustul nostru





De curând am reuşit să termin construcţia unei case la ţară, împreună cu un prieten al meu. De fapt am construit două corpuri de casă lipite. Chiar dacă instalaţia de apă, încălzire şi scurgeri erau terminate în interior, nu am avut-o conectată la o rețea externă.
Case de vacanta în pustietate, moderne şi pe gustul nostru
Pentru că rețeaua comunală era undeva circa 2 km, a trebuit să ne hotărâm asupra unui sistem propriu de hidrofor. Pe timpul construcției am folosit o pompă submersibila care datorită nisipului ce se sedimenta în puţ s-a uzat. Pentru a putea fi siguri pe o buna funcționare am hotărât să săpăm alt puţ, la o adâncime mai mare si să cumpărăm o pompă submersibila monobloc. Am achiziționat şi un rezervor de 2000 litri, pentru a face o instalație funcțională şi durabilă. Instalaţia noastră poate funcţiona aşa: pompa submersibilă umple rezervorul de 2000 litri. Rezervorul l-am dotat cu trei sesizori de nivel care comandă pompa submersibilă. De acolo din rezervor aspiră pompa unui hidrofor care distribuie apoi presiunea în ambele locuinţe. Pentru că am cumpărat un vas hidrofor 150 l fără nici o automatizare am cumpărat separat un presostat cu plaja de 4 bari şi presiunea maximă de 16 bari. Am mai adăugat un manometru 0-16 bari şi o supapă de siguranţă pe care am reglat-o să scape la 10,5 bari.
La tancul de 200o litri, pe care l-am cumpărat de formă cilindrică şi l-am montat vertical, am adăugat în partea de jos un robinet de golire pe care îl putem folosi şi pentru irigarea mici grădini cu flori pe care am amenajat-o.
Pentru că prietenul meu este electrician automatist el a făcut întreaga instalaţie electrică.
Fiindcă ne aflăm departe de orice localitate am construit şi un sistem hibrid de producere a energiei electrice. Este vorba de un generator eolian şi de panouri solare. A fost cam scump dar am văzut că a meritat. I-am făcut proba cu mai multe agregate şi am lucrat intens cu ele doua zile: sudură, flexuri 2, punerea în funcție a instalației de apă, o drujbă electrica şi o plita electrică pentru gătit, pentru cazul că rămânem fără gaze, ca şi centrala electrică auxiliară de încălzire. Totul a mers perfect.
Lucrările fiind terminate ne rămâne doar să ne mutăm în aceste case de vacanta dorită.
În timp avem de gând să realizăm şi un generator de biogaz care să ne ușureze munca şi cheltuielile cu gătitul, pentru ca centrala termică este una cu peleţi. A da, vrem să cumpărăm si o mașină pentru producerea de peleţi din resurse proprii a acestora. Acestea sunt doar niște visuri pentru viitor pentru că fondurile destinate acestei realizări s-au cam terminat.
Pentru că ceea ce am construit noi în ceea ce privește utilitățile, adică apa şi electricitate sunt supradimensionate am hotărât împreuna cu prietenul meu să mai aducem lângă noi încă doi cunoscuți care vor sa si construiască si ei o casa de vacanţă. Îi vom conecta la hidroforul şi sistemul nostru electric nostru şi urmând să recuperăm o parte din cheltuielile noastre inițiale și să le folosim pentru celelalte proiecte.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.