Coreea de Nord a lansat o rachetă. Când vine apocalipsa?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Coreea de Nord a lansat o rachetă sursa french.yonhapnews.co.kr

Coreea de Nord a lansat o rachetă sursa french.yonhapnews.co.kr

Coreea de Nord a lansat o rachetă

SEUL, 21 (Yonhap) – Coreea de Nord a lansat duminică un proiectil neidentificat din Pukchang în provincia de Sud Pyongan“, a anunțat JCS.

Potrivit armatei sud-coreeane, proiectil lansat astăzi nu ar fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM). JCS analizează în prezent date, cum ar fi tipul de proiectil și distanța parcursă.
Aceasta este a opta lansarea de rachete balistice de Nord de la începutul anului.
Sursa Yonhap News Agency
lsr@yna.co.kr

Update:

Coreea de Nord a lansat duminică după-amiază o nouă rachetă balistică cu rază medie mijlocie, iar oficialul administrației Trump  a confirmat.

Coreea de Sud a declarat că proiectilul a fost direcționat undeva afară dintr-o zonă de aproximativă a  Phenianlui, la 50 de mile nord-est localitate.

“Ştim că Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune MRBM”, a declarat oficialul american într-o declarație de presă. “Acest sistem, testat ultima dată în februarie, are o rază mai scurtă decât rachetele lansate în cele mai recente trei teste ale Coreei de Nord”.

Înainte de declarația oficialului american, șefii de stat ai Coreei de Sud au declarat : “Coreea de Nord a lansat astăzi o racnetă drept  proiect  de testare spre  Marea de Est din zona Bukchang în provincia Pyongyang de Sud”. (Marea de Est este numită și Marea Japoniei.)

Șefii de stat ai comunității sud-coreene au continuat: “Proiectilul a zburat la 500 km [310 mile], iar ROK și Statele Unite analizează acum detaliile sale”. Armata monitorizează îndeaproape tendințele provocatoare ale Coreei de Nord și menținerea menţinerea în alertă a pregătirii militare. ”

 Coreea de Nord a lansat o rachetă. Când vine apocalipsa? Kim Jong-un (front right) waves to North Korean rocket developers in a photograph released on Saturday. Photograph: STR/AFP/Getty Images

Coreea de Nord a lansat o rachetă. Când vine apocalipsa? Kim Jong-un (front right) waves to North Korean rocket developers in a photograph released on Saturday. Photograph: STR/AFP/Getty Images

Comandantul David Benham și purtătoarea de cuvânt al comandamentului american din Pacific, s-a exprimat și el referitor la lansarea rachetei  declarând următoarele: “Comandamentul Pacificului al SUA a detectat și a urmărit ceea ce am evaluat că a fost o lansare a rachetelor nord-coreene la ora 21:59 Hawaii, ora locală 20 mai. Lansarea unei rachete balistice de rază medie a avut loc în apropiere de Pukchang, racheta fiind urmărită până când a aterizat în Marea Japoniei.

Declarația a continuat: “Colaborăm cu partenerii Interagency pentru o evaluare mai detaliată. Continuăm să monitorizăm îndeaproape acțiunile Coreei de Nord”. Comandamentul american din Pacific se află în spatele angajamentului nostru ironic față de securitatea aliaților noștri din Republica Coreea și Japonia. Comandamentul Apărării Aerospațiale Nord-Americane (NORAD) a estimat că lansarea de rachete din Coreea de Nord nu a reprezentat o amenințare pentru America de Nord. ”

Coreea de Nord a lansat o rachetă. Când vine apocalipsa? sursa www.theguardian.com

Coreea de Nord a lansat o rachetă. Când vine apocalipsa? sursa www.theguardian.com

Ministerul Afacerilor Externe din Coreea de Sud a condamnat lansarea rachetei, afirmând într-o declarație: “Provocarea repetată a Coreei de Nord este un act  iresponsabil care pune agită climatul, așteptările și aspirațiile guvernului coreean și a comunității internaționale pentru denuclearizarea. Din Peninsula Coreeană pleacă soluțiile de  soluționare a păcii, iar guvernul american condamnă cu fermitate această provocare. ”

Ministerul a continuat: “Guvernul a anunțat recent un angajament ferm de a urmări rezolvarea principală a problemei nucleare nord-coreene prin toate mijloacele, inclusiv prin sancțiuni și dialog, prin dislocarea de trimiși speciali în țări importante precum SUA, China, Japonia și Rusia. Guvernul este deschis la posibilitatea dialogului cu Coreea de Nord, va continua să rămână ferm ca răspuns la provocări, spunând că Coreea de Nord ar trebui să oprească imediat orice provocări care au încălcat rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU “.

Secretarul general al cabinetului japonez Yoshihide Suga a declarat reporterilor din Tokyo duminică: “Această lansare a adus o problemă serioasă din perspectiva asigurării siguranței aeronavelor și navelor”. De asemenea, a fost o încălcare clară a rezoluției Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. Repetarea provocării și am depus un puternic protest împotriva Coreei de Nord. ”

Suga a adăugat: “În acest moment, se speculează că zona în care aceasta a căzut nu se afla în zona economică exclusivă a Japoniei. Nu există până acum niciun raport privind daunele avioanelor sau navelor care trecau în apropierea punctului în care sa crezut racheta a căzut. ”

“A fost o încălcare clară a rezoluției Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite”. “Avem un puternic protest împotriva Coreei de Nord”, a spus el,. ”

Racheta lansată duminică a fost testată ultima dată în februarie. Numit KN-15, noua rachetă cu combustibil solid a parcurs 310 mile în Marea Japoniei. A fost o lansare semnificativă, nu din cauza distanței parcurse, ci datorită tehnologiei combustibilului solid utilizat în lansare.

Gen. John Hyten, comandantul Comandamentului Strategic al SUA, a declarat pentru comitetul pentru serviciile armate ale Senatului că lansarea din februarie a marcat o avansare semnificativă pentru Coreea de Nord, deoarece a fost prima sa rachetă cu succes, alimentată de la un lansator mobil.

Coreea de Nord săptămâna trecută a lansat o rachetă de mijloc, care a aterizat în Marea Japoniei, după ce a fost lansată din vestul Coreei de Nord. Ministerul rus al Apărării a declarat că racheta a zburat timp de aproximativ 23 de minute înainte de a se prăbuși în mare, la aproximativ 500 km (310 mile) de Rusia, în centrul Marii Japoniei.

ABC News “Devin Dwyer și Joohee Cho a contribuit la acest raport.

Update

Coreea de Nord a lansat duminică un o rachetă  neidentificată, a declarat un membru al statului major al armatei Coreei de Sud.

Biroul   comun al şefilor de stat major al Coreei de Sud al Coreei de Sud a declarat într-o declarație că racheta  neidentificată a decolat duminică după-amiază  dintr-o locație din apropierea orașului Pukchang.

Agenția de știri Yonhap a declarat că proiectilul nu a fost considerat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), citând o sursă anonimă.

Racheta a zburat aproximativ 310 de mile (500 km) și se crede că a căzut în apele de pe coasta de est, a afirmat reprezentantul biroului  comun al șefilor de stat major al Coreei de Sud. Biroul de șefi de stat comun al Coreei de Sud a declarat că Coreea de Sud și SUA au efectuat o analiză detaliată a lansării.

Într-o declarație, Casa Albă a declarat că a știut de  de lansarea  a rachetelor și a menționat că acest ultim proiectil a avut o ” traiectorie  mai scurtă decât rachetele lansate în cele mai recente trei teste ale Coreei de Nord”.
Coreea de Nord a respins toate solicitările de restrângere a programelor sale nucleare și de rachete, chiar și la propunerea  Chinei, singurul său aliat major, numindu-le legitimă apărare.

Cu o săptămână în urmă, Coreea de Nord a afirmat că continentul american este acum în raza rachetelor sale, după ce a testat cu succes o nouă rachetă pe care a spus că ar fi capabilă să o transporte într-o “bombă nucleară”…………………….

 

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.