Bebelusi, paturi şi dezvoltare sănătoasă

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Bebelusi, paturi şi dezvoltare sănătoasă

Bebelusi, paturi şi dezvoltare sănătoasă

Cu ceva timp în urmă pe scara blocului unde locuiesc s-au născut trei bebeluși:  doi gemeni şi un alt băieţel al altei mame. Este diferență de circa două luni între ei. Dar diferenţa este şi între cei acre dorm saltele pentru copii de la Noriel  de la naştere şi celălalt.

Mama gemenilor este aproape mereu odihnită, chiar dacă soţul ei este plecat la muncă în străinătate. Singurul ei stres este că trebuie să coboare cu copii în braţe de la etajul doi, pe scara blocului dar şi cu căruciorul acestora. Copii ei sunt cuminți şi aproape nu plâng. Din ce am discutat cu ea, aceasta şi-a cumpărat saltele pentru copii de la Noriel.

Bebelusi, paturi şi dezvoltare sănătoasă

Acestea sunt saltele patuturi bebelusi ieftine, dar de calitate bună. Salteaua este tare şi se potriveşte perfect pătuţului. Ea este îmbrăcată într-un cearşaf din bumbac moale.

Saltele patuturi bebelusi ieftine nu înseamnă rabat la calitate ci dimpotrivă, aceste saltele patut sunt gândite cu mare grijă pentru copii. Somnul lor, odihna lor are efecte asupra vieţii ulterioare ca adolescenţi şi adulţi. Aceste saltele patut pentru bebeluşi fac parte din confortul pe care fiecare individ trebuie să îl aibă.

Revenind la cele două mame de la mine din bloc, cea de-a doua are doar un băieţel care plânge toată ziua exasperând-o pe mamă.

Iniţial copilul a avut un pat cu saltele bebelusi de altă fabricaţie. Erau făcute în casă de bunica! Ulterior mama sa a hotărât să aleagă dintre saltele bebelusi de la Noriel. Această schimbare parcă a iritat mai mult pe micuţ.

În procesul de creştere a bebeluşului trebuie să foloseşti şi anumite trucuri prezentate bine în articolul pe acre îl puteţi citi în link-ul anterior.

Bebelusi, paturi şi dezvoltare sănătoasă

Bebelusi, paturi şi dezvoltare sănătoasă

Iată care sunt pe scurt acestea:

  1. Asigură-i un loc confortabil pentru somn

Pătuţul celui mic trebuie să fie aşezat într-un loc ferit de curent, să fie din lemn, iar salteaua trebuie să fie tare şi să se potrivească perfect pătuţului

  1. Stabileşte ritualuri pentru cel mic

Înainte de culcare, pupă-l, urează-i somn uşor, pune-l în pătuţ şi ieşi din cameră.

  1. Învaţă să-l citeşti pe bebe

Unii copii se nasc cu reflexe care indică faptul că este pregătit să doarmă: frecatul ochilor sau a nasului, trasul de urechi. Trebuie să identifici semnele prin care bebeluşul îţi spune că îi este somn şi să îi oferi imediat condiţiile necesare pentru a dormi.

  1. Nu exagera cu mesele pe timpul nopţii

Bebeluşul se poate trezi noaptea şi din alte motive, nu neapărat că îi este foame.

  1. Învață-l pe bebe că pătuţul nu este loc de joacă

Nu trebuie să laşi jucării sau animăluţe de pluş în pătuţul copilului, pentru ca acestea îl vor distrage şi va începe să se joace în loc să se culce.

  1. Asigură-te că starea generala a lui bebe este bună

Înainte de a-l pune la culcare trebuie să verifici că bebeluşul are scutecul curat şi că poartă hainele potrivite temperaturii din cameră.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.