Dacia Logan si piesele originale. Atentie la ele!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Dacia Logan si piesele originale

Dacia Logan si piesele originale

De curând mi s-a stricat maşina! O Dacia Logan 1.5 dci (ls04). Pentru că service-ul la care am dus-o mi-a spus că nu are piese originale ca să o repare și că trebuie să aştept câteva zile ca să le comande  am renunţat. Am renunţat pentru că mi-a propus să îmi înlocuiască piesele fie cu unele recondiționate fie cu altele noi fabricate de altă firmă.

Dacia Logan si piesele originale

Dar  piesele originale sunt cele recomandate de producător, fiind proiectate special pentru modelul automobilului tău. Practic, când iei o piesă originală ştii că este exact piesa de schimb realizată pentru nevoile maşinii tale. Piesele originale se mai găsesc pe internet şi cu denumirea OEM (adică Original Equipment Manufacturer). Pot fi recunoscute foarte uşor, după ştampila cu logo-ul mărcii producătoare.

Dacia Logan si piesele originale

Dacia Logan si piesele originale

Piesele originale au durata de viaţă mai mare fiind construite la aceeaşi  parametri calitativi cu piesele care se montează pe motoarele noi din fabrică.

Piesele originale nu afectează funcţionarea în parametri normali a celorlalte componente auto şi oferă garanţia funcţionării corecte şi a celorlalte piese auto.

Şi încă un principiu de care trebuie ţinut seama: Daca ai o piesă defectă dintr-un ansamblu aflat în miscare este bine sa schimbi ambele piese. În caz contrar te trezești că se strică piesele mai repede.

Defecţiunea fiind mai complexa am luat piese pentru Dacia Logan de la Autoatu. Am experiențe anterioare când am luat piese ieftine de Logan de la ei dar piese originale pentru că Autoatu este o companie care se respectă şi are contracte cu firma Dacia pentru piese auto originale.

Anterior perioadei când am descoperit piese Dacia Logan originale căutam să iau legătura cu producătorul care îmi cerea ca piesele să fie montate de un service autorizat de ei altfel pierzând garanţia.

Aşa am găsit Autoatu unde sunt piese ieftine de Logan, dar originale. Sunt ieftine pentru că sunt livrate direct de producătorul de maşini Dacia Logan, dar şi de piese Dacia Logan, piese Logan originale.

Pentru piese Logan, dar în general pentru Dacia piese este mai uşor de procurat aceste piese originale compania fiind aici în România. În general Dacia piese de schimb se găsesc mai uşor pentru aproape orice tip de maşină Dacia.

Cu toate ca există piese aftermarket realizate de brand-uri de top, care au contracte cu mărcile producătoare de autovehicule, însă aceste brand-uri nu sunt foarte multe la număr, iar preţul lor (al pieselor) este cel mai ridicat de pe tot segmentul de piese aftermarket

Totuşi la Autoatu  piesele pentru Dacia pentru că de obicei ele sunt montate în service-ul firmei, dar şi în dorinţa lor de a-şi păstra clienţii fideli

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte