Acneea! Top 7 remedii naturiste pentru tratarea ei
Acneea, o afecțiune a pielii extrem de deranjanta, specifica in general adolescentilor, nu mai face abstractie de varsta. Ea poate dura chiar toată viata, astfel ca multe persoane adulte sunt deranjate de aparitia si aspectul acneei. Ea se caracterizeaza prin inflamarea glandelor sebacee sau a foliculilor pilosi iar leziunile cele mai intalnite sunt pe fata, in zona T, pe gat, piept si umeri.
Mediul poluant si factorii de stres, la care suntem expusi pot fi principalii raspunzatori pentru aceste probleme. Dereglarile hormonale sunt o alta cauza a aparitiei acesteia.
Acneea!
Netratata corecta poate avea repercursiuni atat fizice, cat si psihice asupra ta, de aceea e bine sa iei masuri din timp si sa preintampini aparitia cosurilor fara ca acestea sa-ti influenteze stilul de viata. O acnee tratata necorespunzator, nu va face decat sa duca la aparitia a noi si noi pustule, care in timp lasa semne si cicatrici care, chiar si cu tehnica nou aparuta pe piata, nu se mai pot reface.
Acneea juvenila este intalnita in general la adolescenti si se vindeca dupa aceasta perioada, insa acneea tardiva sau rozaceea, cea care afecteaza persoanele de peste 20 de ani sau femeile care au ajuns la varsta de 40 de ani poate fi mai greu de tratat.
O vizita la medicul endocrinolog, ginecolog si abia apoi la dermatolog te vor ajuta sa intelegi mai bine cauza aparitiei acneei si sa o combati. In functie de rezultatele analizelor, recomandate de specialisti se poate actiona intern sau local cu diferite tratamente care impun uneori anumite riscuri ori tratamente de intretinere, cu laser ce pot fi facute de un specialist.
O curatare corespunzatoare a fetei si a zonei afectate sau o curatare exagerata, atingerea fetei cu mainile murdare, produsele de styling care pot veni in contact cu fata sau alte produse necorespunzatoare pot fi raspunzatoare de aparitia inestetica a acneei.
Acneea se poate vindeca mai ales printr-un stil de viata sanatos, multa miscare, alimentatie corecta si tratamente corespunzatoare tipului de ten.
Daca tenul este acneic si gras, specialistii recomanda o dieta corespunzatoare, cu putine zaharuri si grasimi, dar si cat mai multe lichide necarbogazoase sau detoxifieri periodice.
In situatii mai putin grave, cand nu sunt probleme de natura hormonala, se poate apela la remedii naturiste, local sau intern, astfel:
- Lipsa de vitamine influenteaza multe probleme de sanatate si poate favoriza aparitia cosurilor. Astfel, vitaminele cele mai eficiente in tratarea cosurilor sunt vitamina A si vitamina B3, dar si vitamina E, luate in functie de recomandarea unui specialist.
- Tratamentul cu zincpoate face minuni, in unele cazuri. El poate fi luat sub forma de capsule sau se pot folosi diferite creme pe baza de zinc.
- Citriceleactioneaza ca un exfoliant natural pentru ten, atat extern cat si intern. Tratamentul cu coaja de portocala sau cu suc de lamaie aplicat local, in mod regulat usuca si lasa tenul curat dupa indepartare. Zeama de la o lamaie stoarsa intr-o cana cu apa calduta, bauta pe stomacul gol, elimina rezidurile si curata colonul, indepartand aparitia cosurilor.
- Usturoiul, folosit intern sau extern s-a dovedit a fi benefic contra acneii. Aplicat crud pe zonele afectate, curata piele de cosuri sau petele iar trei catei de usturoi consumati zilnic, timp de o luna, purifica sangele si combat acneea.
- Mastile pe baza de argilasau diferite sapunuri naturale cu un PH neutru usuca tenul gras si ajuta la prevenirea cosurilor.
- Castraveteleeste un adevarat tonic pentru tenul acneic.
- Uleiurile de argan sau din arbore de ceaisunt de mare ajutor in cazul tratamentului antiacneic. Uleiul de arbore de ceai contine compusi antibacteriali sau antimicrobiali care ajuta la distrugerea bacteriilor, ce determina aparitia cosurilor atunci cand sunt blocate in pori.
Toate aceste remedii, recomandate in combaterea acneei pot fi folosite la indrumarea unui medic curant.
Daca iti doresti un efect scontat, specialistii recomanda evitarea: ceaiului, a cafelei, condimentelor, bauturilor carbogazoase, inghetata, bomboanele, ciocolata sau alimentele procesate de tip fast food.
Articol oferit de Woman2Woman.ro.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.