Scutul motor iti protejeaza masina la drum greu!

2
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Scutul motor iti protejeaza masina

Scutul motor iti protejeaza masina

Scutul motor, așa cum îi spune şi numele, protejează motorul pe dedesubt. Scutul unui motor poate fi metalic sau de plastic, în funcție de mașina.

Scutul motor iti protejeaza masina

Scutul este de obicei prins cu niște cleme de plastic, pentru a putea fi ușor înlăturat la diverse operațiuni de service: schimb ulei, etc. Scutul protejează baia de ulei la impact, dar si de rugina, împotriva apei si a zăpezii.

Scutul metalic pentru motor este conceput pentru condiţii de drum dificile: gropi, pietre, denivelări, macadam. De asemenea are rolul de a proteja partea de dedesubt a mașinii în special baia de ulei de la motor şi cutia de viteze cât şi restul elementelor şi accesoriilor expuse factorilor externi.

In zilele noastre, toate modele de mașini sunt dotate de către fabricant cu găuri de prindere pe șaşiu pentru montarea scuturilor metalice sau din material plastic. Unii comparatori optează ca mașinile lor sa fie echipate de către fabricant cu scuturi, iar aceștia utilizează, la rândul lor, scuturi din plastic.

Punctul nevralgic al acestor tipuri de scuturi este vulnerabilitatea materialului şi faptul ca este subțire.

De aceea variantele de înlocuire de pe piaţa liberă sunt scuturi auto din metal. Acestea fiind executate din tablă de oțel de 2-3 mm grosime sunt mult mai rezistente. Dacă vă gândiţi că preţul este mare eu vă îndrum unde găsiţi scut metalic la pret mic.

Este greu de ales un scut motor de calitate ţinând seama că orice scut auto trebuie să se potrivească cu autoturismul tău. Cei de la Auto-hak au scuturi care se potrivesc la toate modelele existente pe piaţă, executate conform tipului de maşină pe care îl ai.  Acest scut metalic este un scut auto identic cu cel din plastic însă executat din oţel, astfel devenind unul mai rezistent şi care îţi protejează motorul mai bine.

Prevenția este mama înţelepciuni se spune din vremuri antice, iar numele de scut, însemnă apărarea unui obiect, în speţă vorbind de motor este vorba de un scut motor. Este mai bine să montezi un scut metalic pentru motor ca apoi să ai pagube mai mici în cazul unor defecţiuni.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

2 comentarii

  1. Pingback: Chiar este necesar scutul pentru motor? - Amiralul.info

  2. Pingback: Cât de important este scutul de sub motor de fapt? - Cricul.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte