Cronica zilei a II-a- 2 iunie 2017

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cronica zilei a II-a- 2 iunie 2017

Cronica zilei a II-a- 2 iunie 2017

Preşedinte Filiala de Literatură pentru copii şi tineret, Bucureşti, a Uniunii Scriitorilor din România, scriitorul, Victor Gh. Stan

Buşteni, 1-3 iunie 2017

Cronica zilei a II-a- 2 iunie 2017

Vineri, 2 iunie 2017 , ȋncepând  cu orele 10.00, au ȋnceput să apară valuri-valuri de scriitori consacraţi , elevi –concurenţi, elevi- participanţi, profesori, părinţi, bunici, trupe de teatru , formaţii de dansuri populare şi sportive, solişti  vocali şi instrumentiţti din ţară,  ce mai, Festivalul a atras ca un magnet mulţi iubitori de cultură, ştiinţă, artă, spiritualitate şi nu numai….

Majoritatea a  participat cu mare interes la ȋntâlnirea cu scriitorii consacraţi şi a operelor  lor de literatură pentru copii şi tineret, dar şi pentru concursul “Copiii şi Biosfera” etapa naţională, din cadrul proiectului Internaţional  eTwinning ,”The Harmony of Nature”(“Armonia naturii”, ed a VIII-a-2017) , dedicat Anului 2017- Anul Internaţional  al Turismului Durabil pentru Dezvoltare.

Scoala Gimnaziala “Cezar Petrescu a fost gazda lucrarilor celei de-a doua zile a festivalului.

Școala a fost pregătită impecabil de către conducerea şcolii, de către doamnele directoare, prof. Manuela Burchiu şi prof. Daniela Ganea, care s-au implicat cu trup şi suflet ȋn reuşita lucrărilor festivalului şi ȋn primirea  invitaţilor de onoare.

În cuvântul de primire al scriitorilor, d-na directoare a Școlii Gimnaziale Nestor Urechia- scoala coordonatoare a Școlii Gimnaziale  “Cezar Petrescu”, d-na Manuela Burchiu, a ţinut să sublinieze onoarea de a găzdui ȋn şcoala cu numele concursului (n.n . Cezar Petrescu), Festivalul Naţional organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru copii şi tineret, Bucureşti.

La un moment dat, şcoala părea neȋncăpătoare, dar interesul cu care participanţii au venit, nu a contat că stau ca sardelele(spaţiul şcolii fiind mai mic , decât ne-am aşteptat la participare şi faţă de interesul copiilor şi profesorilor pentru cultura).

Intr-o sală amenajată pentru ȋntalnirea cu scriitorii, pentru prezenatare şi lansare de carte, dl. preşedinte Victor Gh. Stan a prezentat scriitorii consacrati, prezenti la festival.

Cu deosebită admiraţie şi considraţie  elevi din jud. Prahova(Azuga, Sinaia, Câmpina, Breaza, Sângeru, Măneciu, Ploieşti, Comarnic) , precum şi din alte localităţi din ţară( Bucureşti, Braşov, Vaslui, Călăraşi, Slobozia, Vintileasca, Focşani, Constanţa, Medgidia, etc.) au participat la activitatile programate pentru această zi.

Elevii au participat  ȋn număr mare la concursul cu participare  directa( peste 150 elevi de la toate nivelurile de ȋnvăţământ: preşcolar, primar, gimnazial, liceal, ȋnvăţământ special- secţiunile  de creaţie literară şi plastică)la Concursul “Copiii şi Biosfera” etapa naţională.

Apoi , concurenţii  si-au citit creaţiile ȋn faţa scriitorilor, ȋntr-un dialog interactiv.

Lucrările de creaţie plastică din concurs au fost expuse ȋn Expoziţia Internaţională “Armonia Naturii” , la Centrul de Vizitare” Alexandru Beldie” al Administraţiei Parcului Natural Bucegi, sit “Natura 2000”- expoziţie permanentă.

O surpriză inedită a festivalului a fost participarea unui grup numeros de cadre didactice şi elevi hipoacuzici de la Liceul Tehnologic  Special Nr. 3 , Bucureşti. Elevii au participat la toate activitatile din cele 3 zile ale festivalului, inclusiv la concursul de  creaţie  literară şi plastică.

Le multumim doamnelor profesoare: Maria Tanislav, Diana Rău şi Iuliana Chiroşcă pentru efortul financiar  şi nu numai, de a ne onora cu prezenţa şi de a ne sprijini ȋn toate cele  3 zile ale festivalului. Dânsele au făcut parte şi din comisiile de evaluare   a sute de lucrări,  atât lucrări participante la Festivalul”Cezar Petrescu” 2017, cât şi pentru  concursul naţional”Copiii si Biosfera”- etapa naţională.

Le mulțumim tuturor pentru implicare!

 A consemnat- prof. Iuliana Ciubuc

 

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte