Sanctiuni impotriva SUA! De ce nu se aplica!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Sanctiuni impotriva SUA! De ce nu se aplica!

Sanctiuni impotriva SUA! De ce nu se aplica!

“În prezent, Daech¹ este alungat din fiefurile sale din Irak și Siria și se extinde spre alte țări — Afganistan, Pakistan, chiar Filipine și țările europene”…………. “Este un foc pe care puterile occidentale l-au declanșat și care s-a întors împotriva lor”………… “Pentru a-l mulțumi pe noul președinte american, guvernul saudit este obligat să cheltuiască mai multe de jumătate din resursele sale financiare (…), conform dorinței Americii” ……”Pentru a-l mulțumi pe noul președinte american, guvernul saudit este obligat să cheltuiască mai multe de jumătate din resursele sale financiare (…), conform dorinței Americii”, a spus ayatollahul Ali Khamenei, a declarat Ali Khamenei într-un discurs susținut la Teheran în cursul unei ceremonii care a marcat comemorarea decesului fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini, în 1989. – transmis la televiziune.

Eu aş vrea să îl contrazic pe Ali Khamenei. Totul a pornit de pe vremea anilor ’70 când SUA au început să sprijine pe jihadiştii din Afganistan împotriva armatelor ruseşti care doreau să impună o anumită ordine în statul tribal care era pe acea vreme Afganistanul.  Aşa a luat fiinţă Al-Qaeeda,    recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume, condusă Osama bin Laden². Guvernul Statelor Unite ale Americii l-a numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York.

A urmat o urmărire intensă şi cu costuri imense,  a acestui lider pentru,  ca în cele din urmă Osama bin Laden să fie ucis în zorii zilei de 2 mai 2011 (UTC+6) în Abbottabad, la câteva sute de kilometri nord-est de Islamabad, acțiunea fiind dusă la îndeplinire de o trupă specială de comando americană, de sub comanda JSOC³.

Vreau să îl contrazic încă odată pe Ali Khamenei. Europa este victima politicii ilogice  dusă de SUA, politică ce vrea să ca SUA să domine total lumea, o abordare de tip nazist.

Sanctiuni impotriva SUA! De ce nu se aplica!

Faptul că America s-a retras din Acordul de la Paris, privind gazele de seră, semnat pe 12 decembrie 2015, acord care prezintă  un plan de acțiune pentru limitarea încălzirii globale „mult sub” 2 °C, arată distanţarea SUA de restul lumi, accentuarea izolaţionismului promovat de Donald Trump, dispreţul faţă de celelalte ţări ale lumii.

Rusia este victima unor sancţiuni dictate de Washington ca urmare a unor pretinse acţiuni de amestec în afacerile interne ale Ucrainei.

Retragerea lui Trump din acord poate fi considerată ca o acţiune teroristă asupra umanităţii, mai gravă chiar decât acţiunile lui Hitler. Un președinte nebun care vrea să conducă întreaga lume.

Conştienţi de acest lucru, liderii europeni, care se bat cu pumnul în piept de ce nu impun sancţiuni şi SUA ca cele impuse Rusiei. În opinia mea SUA a devenit exportatorul de nesiguranţă pe plan mondial.

Şi ca şi bomboana de pe colivă  Klaus Iohanis s-a dus să pupe papucul președintelui nebun!

Citeşte şi :

Cine a stat în spatele deciziei lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris


¹Explicaţie pentru a înțelege ce  sensul  Daech în articolul:  „Daech, ISIS, Stat Islamic, noțiuni diferite

² Osama bin Laden (arabă أسامة بن لادن), apatrid, a fost liderul și capul al-Qaidei, recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume. Guvernul Statelor Unite ale Americii l-a numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York 

³JOSC United States Joint Special Operations Command (JSOC) este o unitate specială care face parte din Forțele armate ale Statelor Unite ale Americii fiind subordonată United States Special Operations Command  

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte