Casa modulara de cea mai inalta calitate.

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Casă modulara, o opţiune ieftină pentru case de vacanţă, dar nu numai.

Casa modulara,, o opţiune ieftină pentru case de vacanţă, dar nu numai.

Casă modulara, o opțiune ieftină pentru case de vacanță, dar nu numai.

De la un timp încoace mă bate gândul să îmi fac o casă ieftină la ţară. O casa de vacanţă. În căutările mele pe internet nu am găsit nimic clar în privinţa autorizaţiei de construcţie necesare unei astfel  de construcţii.

Casă modulara, o opţiune ieftină pentru case de vacanţă, dar nu numai.

Casă modulara, o opţiune ieftină pentru case de vacanţă, dar nu numai.

Pentru a afla mai multe am mers la primăria din comuna în care doresc să amplasez casa modulară. Acolo mi s-a spus că trebuie să cer autorizație pentru amplasare a unei construcții provizorii pe terenul pe care îl dețineam. Asta în schimbul unei taxe modice ce urmează să o plătesc anual.

Casă modulara de cea mai înaltă calitate.

Lămurit fiind asupra acestui aspect am început să caut producători la cheie a unor case modulare din containere. Am vizitat mai multe site-uri şi aşa am ajuns să găsesc site-ul celor de la Termocontainer. Cine sunt aceștia? Termocontainer este producator de containere de peste 5 ani! Portofoliul lor este unul foarte bogat şi include containere monobloc, containere modulare şi construcții containerizate, containere de locuit, case modulare, spatii comerciale, etc.

Am comandat la ei o casă modulară cu o suprafaţă de 6o m² cu un etaj. De asemenea în comanda către ei am solicitat ca să fie sprijinită pe sol pe niște picioare metalice cu fixare de container prin sisteme navale de fixare a containerelor ca în imagine:

Casa modulara de cea mai înaltă calitate.. Model de fixare pe suporţi metalici.

Casa modulara de cea mai înaltă calitate.. Model de fixare pe suporţi metalici.

În acest fel am reușit să am o stabilitate sporită a containerului, dar şi un mod foarte uşor de a demonta şi muta în alt loc această casă.

Propria casa este un vis pentru mulți oameni in zilele noastre.

Pentru a îndeplini aceste visuri, există o soluție casa: din containere.

Casă modulara, o opţiune ieftină pentru case de vacanţă, dar nu numai.

Casă modulara, , o opţiune ieftină pentru case de vacanţă, dar nu numai.

Printre avantajele acestor case voi enumera:

  1. Prețul de producție pentru casa din containere este mult mai redus (aproape la jumatate) in comparație cu o casa construita din materiale convenționale (cărămidă/BCA/beton);
  2. Timpul de realizare foarte scurt este un alt atuu. Spre exemplu o casa din containere de aproximativ 90 mp. poate fi gata pentru locuit în mai puțin de o luna
  3. Rata de transfer termic este foarte scăzută. Deci casa din containere este mult mai bine izolata decât orice alta varianta constructiva. Spre exemplu un perete din panou sandwich cu spuma poliuretanică cu o grosime de 80 mm, are aproximativ același transfer termic ca un perete din BCA cu grosime de peste 1500 mm.
  4. Casele din containere fabricate de Termocontainer au, pe lângă peretele din panou sandwich, şi o izolație suplimentară la interior cu vată minerală presată în profilul de rigips peste care se aplica placa de rigips de la interiorul containerului. Peste rigips se va aplica fie tapet fie glet + var.
  5. Pe exterior casele modulare sunt izolate suplimentar cu vata minerala sub lambriul de exterior.

Casa este complet utilată cu instalaţie de apă şi de scurgere, atât pentru cabina de dus cat şi pentru WC sau chiuveta de la bucătărie.

Pentru că localitatea unde am amplasat casa nu are reţea de canalizare şi apă potabilă a trebuit să mai comand o fosă septică de 20 m³ şi să forez un puţ mai adânc, cca 100 de metri, pentru ca să am apă în permanenţă. Cu toate aceste îmbunătăţiri toată investiția m-a scos mult mai ieftin decât dacă aş fi construit o casa de cărămidă pe sol, iar rezistența acesteia este net superioară. Abia aştept casa pentru a mă muta în ea.

În anexă aveţi alte imagini cu case modulare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte