Comoda, o piesa de mobila speciala

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Comoda, o piesa de mobila speciala

Comoda, o piesa de mobila speciala

Sunt o multime de modele de comode in ofertele magazinelor de profil, dintre care clientii pot ca sa aleaga, dar, cu toate acestea, unii inca se mai intreaba ce este de fapt o comoda si la ce foloseste…

Comoda, o piesa de mobila speciala

Asa, la prima vedere, putem ca sa spunem ca o comoda reprezinta pur si simplu o piesa de mobilier mai mica sau mai mare, dar care, in mod obligatoriu trebuie sa aiba sertare. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Se pare ca italienii au fost primii ce au indragit acest mobilier cu sertare, in care sa se poata ascunde diverse obiecte de mici dimensiuni.
Probabil ca ar fi o experienta extrem de interesanta daca  ne-am putea teleporta in vreun fel prin anii 700 d. Hr., intr-o locuinta a unui bogat al vremii si sa ii scotocim, fara a fi observati, prin sertarele dulapioarelor ce au reprezentat stramosii comodelor actuale. Oare ce o fi tinut prin ele?
Cert este ca mesterii artizani in lemn, vazand apetitul oamenilor din acele timpuri pentru sertarasele ce ascundeau poate si multe secrete, au inceput ca sa imagineze si sa transpuna in realitate piese de mobila de acest tip din ce in ce mai frumoase, pana cand dulapurile cu pricina s-au latit si inaltat, pe masura ce si numarul sertarelor crestea.

Intr-un final, comodele, in forma pe care o cunoastem astazi, au prins contur si au devenit adevarate opere de arta, intalnite de-a lungul secolelor prin castele si conace vestite din Europa (si nu numai).
In prezent, se pot intalni comode nu doar in dormitoare (unde frecvent inlocuiesc dulapurile cu lenjerie si piese mai mici de imbracaminte), ci si in alte camere. In living, gazduiesc pe tablia lor superioara televizoare, in camera de lucru sertarele sunt intesate cu hartii, dosare, plicuri, ustensile de birotica, in bucatarie sunt locul perfect pentru asezarea tacamurilor si chiar a unor aparate electrocasnice de mici dimensiuni.
Foarte la moda sunt acele comode lemn in stil retro, care pot da personalitate camerei in care sunt asezate.
Mai ales pe internet, in magazinele care vand articole pentru decoratiuni interioare cu aer vintage, inclusiv mobila, puteti ca sa aflati comode deosebit de frumoase, elegante, din materiale naturale, realizate cu mare atentie la finisaje si care, foarte important, au si preturi accesibile.
Va invit ca sa studiati cu atentie ofertele lor si sa va alegeti de acolo comoda care va place!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte