Cum sa reduci aciditatea alimentelor atunci cand gatesti





Oricine a suferit arsuri la stomac sau are alte probleme digestive pentru ca sufera de vreo boala legata de nivelul de acid din stomac poate beneficia daca citeste, invata si pune in practica sfaturile de mai jos prin care se poate reduce semntificativ actiditatea alimentelor gatite acasa. Doar cativa pasi simpli va pot reduce acizii din alimente mai grele precum ar fi sosuri tocanite, mancaruri pe baza de carnea sau de peste. In aceste feluri te vei bucura de mancare si tu, si ceilalti membri ai familiei tale fara nici un fel de disconfort.
O prima smecherie pentru a reduce aciditatea alimentelor gatite este sa presari cantitati foarte mici de bicarbonat de sodiu treptat in alimente in timp ce le gatesti. Trebuie insa sa gusti mancarea foarte des, ca nu cumva sa strici gustul mancarii adaugand prea mult. Bicarbonatul nu trebuie sa se simta. Praful de copt este bicarbonat de sodiu, care este o forma de sare. Daca esti ingrijorata de aportul de sodiu, adauga cat mai putin bicarbonat de sodiu posibil pana cand duritatea (si acidul) alimentelor este suficient de redusa. Alte tehnci, retete si o multime de lucruri noi si interesante poti invata daca participi la workshopurile culinare organizate de CulinaryOn.
Cum sa reduci aciditatea alimentelor atunci cand gatesti
– Gateste mancarea in cel mai scurt timp posibil, astfel incat apa sa nu se evaporeze de tot si acidul sa nu fie concentrat intr-un volum mai mic de alimente. Fierberea indelungata a supelor, tocanelor, sosurilor si a altor feluri de mancare reduce apa si le face sa fie mai concentrate si mai acide.
– Gateste intoteauna carnea, pestele sau carnea de pasare separat de sos, astfel incat carnea sa nu absoarba acizii din sos. Daca faci spaghete cu carne, gateste sosul si chiftele separat, apoi puneti-le impreuna chiar inainte de a le servi. Acest lucru va impiedica carnea sa absoarba acidul din sos.
– Foloseste de proteine de buna calitate in meniul zilnic facand mancaruri care au ca ingrediente carnea slaba, nu grasa. Alege si foloseste cat de des este posibil carne macra, precum muschi, cotlet, pui fara piele, curcan fara piele, pulpa de vita si peste deoarece acestea sunt alimente cu continut mult mai scazut de acid decat partile mai grase.
– Incorporeaza alimente bogate in elemente alcaline ca ingrediente in mancarurile tale cu continut ridicat de acizi, deoarece alcalinitatea anihilieaza aciditatea. De exemplu, pentru a reduce acizii din carnea de porc, vita sau peste, adaugati mazare, morcovi sau oua, care sunt alimente alcaline.
– Gateste numai cu ulei de masline extra virgin sau schimba cu un alt tip de ulei, deoarece uleiul de masline care nu este extravirgin este cu mult mai acid decat alte uleiuri. Uleiul de floarea soarelui sau rapita are un nivel scazut de aciditate si nu va influenta nivelul de aciditate al mancarurilor tale.
– Include fructe cu continut scazut de acid in dieta ta, consumand mere dulci, mango, banane si pepeni.
– Creste consumul de legume, deoarece cele mai multe legume pot fi preparate cu putin ulei.
– Consuma alimente cu continut scazut de grasimi pentru a evita acidul. Prefera sa cumperi inclusiv laptele degresat, branza de capra si alimentele cu un continut mai redus de grasimi sau fara grasimi.
– Evita ceapa, care este bogata in acid.
Daca esti din Bucuresti, poti participa chiar la scoala gastronomica bucuresti pentru a afla cat mai multe detalii din acest domeniu.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.