Trei sfaturi pentru inlocuirea usilor de interior

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Trei sfaturi pentru inlocuirea usilor de interior

Trei sfaturi pentru inlocuirea usilor de interior

Trei sfaturi pentru inlocuirea usilor de interior.

Indiferent cat de bine ar arata o camera, fara o usa de interior care sa completeze designul si stilul arhitectural totul este in zadar. Desi usile de interior sunt deseori considerate doar o mica parte din aspectul unei case, schimbarea lor te ajuta sa realizezi un spatiu armonios din punct de vedere vizual si aduce si alte beneficii.

  1. Motive pentru inlocuirea usilor interioare

Mai intai, luati in calcul inlocuirea sau modernizarea usilor interioare, daca acestea sunt de tipuri si culori diferite. In cazul in care usile din aceeasi zona a unei case – bucatarie, camera de zi, dormitor la etaj, subsol – nu se potrivesc, intregul spatiu pierde din unitate. Casele mai vechi care au suferit mai multe renovari pot avea o gramada de tipuri de usi care difera de la o camera la alta sau de la parter la etaj. Trebuie sa tineti cont ca alegerea unor usi similare din punct de vedere tematic pentru incaperile aflate la acelasi etaj imbunatateste semnificativ aspectul locuintei.

De asemenea, este indicat sa inlocuiesti usile interioare daca acestea s-au deteriorat sau nu se mai potrivesc perfect in tocurile lor. In general, cele mai expuse deteriorarii rapide sunt usile goale in interior, care pot suferi din cauza loviturilor . De cealalta parte, o usa din lemn poate fi mai usor de reparat prin slefuire si apoi prin vopsire, insa fiind mai grele sunt si mai predispuse sa se deplaseze din toc. O usa din lemn care nu se inchide in mod corespunzator si are daune semnificative poate fi folosita mai bine in alta parte a casei sau reparata de un mester.

  1. Tipuri de usi de interior

Exista un numar mare de tipuri de usi interioare dintre care poti alege, cum ar fi:

  • usi din lemn masiv
  • usi din imitatie de lemn
  • usi bifold
  • usi rezistente la foc
  • usi glisante in buzunar
  • usi acordeon
  • usi franceze (cu rame pentru geamuri)

Fiecare tip de usi de interior ofera anumite beneficii. Usile din lemn masiv, de exemplu, sunt o alegere excelenta daca sunteti interesati de o mai buna izolare fonica. Usile rezistente la foc pot oferi pana la o jumatate de ora de protectie in caz de incendiu si sunt o alegere excelenta pentru dormitoare. Usile glisante in buzunar se strecoara in perete, in loc sa se deschida si sunt o alegere buna pentru un spatiu mai mic.

  1. Alegerea culorii

Alegerea culorii usilor de interior este poate cel mai dificil lucru. Exista mai multe sugestii din partea specialistilor. Unii aleg culoarea usilor in functie de culoarea pardoselii. Altii aleg usile de interior in functie de culoarea mobilierului, lucru care nu este foarte indicat tinand cont ca de-a lungul timpului s-ar putea sa va schimbati mobila. O alta varianta este sa alegeti usile interioare in functie de culoarea tamplariei ferestrelor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte