Un om năcăjit în locuinţa sa de la streaşina casei

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Un om năcăjit în locuinţa sa de la streaşina casei

Un om năcăjit în locuinţa sa de la streaşina casei

Nici pe departe să nu vă gândiţi că vreau să îl concurez pe celebrul Sadoveanu cu al său Niculăeș al lui Onișor , dar istorisirea mea se aseamănă puțin cu a micuțului Niculăeș.
De data aceasta este vorba despre un om de 61 de ani, fără un domiciliu stabil, crescut după spusele lui într-un orfelinat.

Un om năcăjit în locuinţa sa de la streaşina casei

Un om năcăjit

Un om năcăjit

Neagu Gheorghe, caci el este personajul, a lucrat până când un accident cerebral i-a pus capăt activității sale profesionale.
De ani buni el locuieşte pe străzi pentru că niciodată nu a avut o casă a lui. După moartea soţiei socrul a vândut casa în care locuise şi Neagu Gheorghe, care nu avea nici un drept asupra locuinţei, şi de atunci începe calvarul acestui om. El are o pensie de 520 de lei din care speră să se poată întreține dacă primește un acoperiș deasupra capului.

Un om năcăjit Neagu Gheorghe, un om fara adresă

Neagu Gheorghe, un om fără adresă

Rămas pe stradă a locuit pe ici pe acolo cu chirie, dar în cele din urmă a rămas pe stradă. În prezent „locuiește” la adăpostul unei streșini a unei clădiri de pe strada Alexandru Iliescu din Oltenița. Iarna trecută și-a petrecut-o în gara Oltenița şi prin gurile de la metrou.
În discuția pe care o puteți urmări în interviul din videoclip, acesta spune că a fost în audiență la primarul Olteniței care refuză să îi acorde orice fel de ajutor.
El speră mult de la PSD care i-a promis creşterea punctului de pensie şi este sigur că se va descurca să trăiască din pensie numai sa aibă un acoperiș.
Lipsa de omenie a autorităților locale este ilustrarea sloganului sub care a candidat PSD în alegeri: „Pe primul loc oamenii oameni”.
Eu mă întreb acești oameni ce facem cu ei. Îi ostracizăm mai rău decât pe câinii comunitari. Autoritățile locale trebuie să găsească soluţii. De ce nu şi biserica? Din averile fabuloase ale bisericii pot fi construite adăposturi sociale, la fel ca în occident.
În administraţia Milescu la Olteniţa au fost proiecte pentru construirea de adăposturi sociale. Noua administrație PSD-istă nu a mai ținut seama de aceasta.
Personajul nostru este de multe ori ţinta violenţelor riveranilor. Poate unii oameni sunt supăraţi de prezența lui, alții poate sunt doar persoane violente. Cu toate acestea omul este dornic să trăiască, dorinţă legitimă pe care nimeni nu o respectă. Nu o respectă acest partid PSD care se pretinde apărătorul celor mulţi şi amărâţi, lucru invizibil în Olteniţa.

O soluţie ar exista pentru el şi alţi câţiva care sunt în această situaţie. O inventariere a spațiilor libere locuibile din oraş şi apoi atribuirea lor acestor oameni năpăstuiţi de viaţă.

Neagu Gheorghe este un om despre care am vorbit, dar România şi PSD nu au grijă de alte mii de oameni năpăstuiţi ca el.

Update.09.o7.2017

citeste si: Lovit cu ouă și pietre, un obidit caută adăpost/Autoritățile oltenițene neinteresate de oamenii străzii

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte