Centralele Stropuva pe combustibil solid, o solutie de confort in toate zonele României

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Centralele Stropuva pe combustibil solid,

Centralele Stropuva pe combustibil solid,

În încercarea sa de a menţine un nivel de viaţă confortabil, societatea creează tot felul de dispozitive care să îmbunătățească confortul în locuinţă. Totodată oamenii au început să fie din ce în ce mai preocupaţi de impactul asupra mediului, produsele ecologice fiind promovate.

Centralele Stropuva pe combustibil solid, o solutie de confort in toate zonele României

Unul dintre aceste dispozitive ecologice este centrala pe lemne si cărbuni Stropuva, despre care găsiţi informaţii pe www.stropuva-romania.ro.

Acest tip de centrală este indicat în cazul locuinţelor individuale, iar faptul că funcționează cu  lemne sau brichete de rumeguș arată că este cât se poate de ecologică. Faptul că se pot folosi si cărbuni pentru încălzire în situații extreme nu ştirbeşte cu nimic caracteristica de dispozitiv prietenos cu mediul.

Cazanele pe combustibil solid Stropuva sunt concepute pentru locuințe unde este montat un sistem de încălzire cu calorifere, boiler de încălzire apa calda menajera sau încălzire prin pardoseala, sau toate acestea împreună. Centrala termica poate funcționa in sistem închis sau deschis.

Centralele Stropuva sunt construite  în Lituania iar caracteristicile excepționale ale acestor produse, care prelungesc timpul de ardere al cazanului pe bază de combustibil lichid, sunt distribuția de aer din partea superioară și arderea solidă fracționată din cadrul principiului de candelă.

Centralele exista în variante clasice şi Eco. Acestea din urmă sunt echipate cu un ventilator special care ajută arderea.

Important la aceste centrale este ca se pot folosi peleţi, care se obţin din rumeguşul rezultat în urma unor prelucrări a lemnului. Folosirea rumegușului are avantajul ca acesta nu mai devine un deşeu poluant, iar arderea sa sub formă de peleţi sau brichete nu produce poluarea atmosferei.

Despre aceste centrale se pot spune multe, însă trebuie să vă avertizez că ele nu pot fi montate decât de personal calificat care  știe ce înseamnă o instalație de încălzire şi o centrală termică. Montajul unei astfel de centrale este mult mai complicat decât a centralelor termice de apartament pe gaze sau electrice şi din această cauză este nevoie de cunoștințele unui specialist. Iată imaginea de mai jos în care puteţi vedea câte legături trebuiesc făcute la o astfel de centrală.

Centralele Stropuva

Centralele Stropuva pe combustibil solid, o solutie de confort in toate zonele României

Vedeţi avantajele centralelor Stropuva mai jos:

  1. Autonomie 24 de ore cu o singura alimentare cu lemne
  2. Autonomie 3-5 zile cu o singura alimentare cu cărbune
  3. Economie de combustii
  4. Garanție 5 ani
  5. Randament – pana la 90 %
  6. Ardere neîntreruptă

Puterea cazanului se poate selecta în funcție de spațiul de încălzit. De exemplu, dacă cazanul Stropuva S20U cu combustibil solid este montat într-o clădire de 200 m²,o încărcătură  de combustibil arde aproximativ 20-24 ore, o încărcătură de lemne la un cazan Stropuva S40U cu combustibil solid la aceeași clădire de 200 m² timpul de ardere este aproximativ 35-40 ore. Se poate folosi și cazanul Stropuva S10U cu combustibil solid, însă încălzirea clădirii ar dura mai mult, iar pe parcursul a 24 de ore va trebui să se încarce de 2-3 ori cu combustibil.

Eu vă recomand să folosiți centralele Stropuva „BIO”  unde se pot folosi drept combustibil  lemne, brichete de rumeguș, peleți, așchii de lemn, centrale care au  patru capacități diferite 7 kW; 10kW; 20 kW; 40 kW şi unde emisiile ed carbon sunt foarte scăzute.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte